Суспільство

Офіцери Служби освітньої безпеки працюватимуть у закладах освіти Житомирської області, які розташовані поруч з білоруським кордоном

9 January 2024, 10:50

На Житомирщині стартує проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки».

Про це 9 січня інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Проєкт «Офіцери СОБ» ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України. Проте першочергово розпочне функціонувати в регіонах, які знаходяться найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю. У закладах освіти Житомирщини, які наближені до білоруського кордону, працюватимуть фахівці з питань безпеки. Вони, окрім поліцейських навичок, мають добре розуміти психологію та спілкуватись з дітьми, вчасно вживати необхідних безпекових заходів», - йдеться в повідомленні.

Така ініціатива покликана запобігати можливим кризам та захистити дітей в школах прикордоння, зважаючи на небезпеки, пов’язані з ворожими обстрілами, ризики із незаконного застосування вибухонебезпечних предметів та зброї тощо.

«Відтак нині на Житомирщині проведено перший етап обстеження закладів освіти у прикордонні, напрацьовуються алгоритми спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл. Водночас скоро розпочнеться рекрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади поліцейських поліції охорони щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах. А допоки тимчасово понад 20 чинних поліцейських з різних підрозділів поліції ГУНП Житомирщини, поліцейських охорони та патрульних пройшли відповідний відбір, аби розпочати роботу в закладах освіти», - повідомляють правоохоронці.

8 січня кандидати зустрілися з консультативною комісією. Ті, хто пройшов співбесіду, виконуватимуть обов’язки офіцерів Служби освітньої безпеки (СОБ) після додаткового нетривалого навчання в Національній академії внутрішніх справ.

Офіцери СОБ – захисники, які дбатимуть про безпеку всіх учасників освітнього процесу.

Як повідомляв Житомир.info, 8 грудня 2023 року в МВС оголосили про реалізацію масштабного проєкту з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів: поліцейській в кожній школі та «рамки» на вході.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СОБ офіцер школа ліцей кордон поліція білорусь освіта охорона рекрутинг  
Матеріали по темі