Суспільство

Шахраї пропонують платникам податків «вирішення питань» від імені Житомирської податкової служби

9 January 2024, 11:23

У Житомирській області зафіксували випадки звернень шахраїв, які представляються посадовими особами податкової служби, до платників податків з пропозицією «вирішення питань» з податковими органами через хабар.

Про це 8 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба ДПС у Житомирській області.

«Головне управління ДПС у Житомирській області звертається до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Житомирщини з причини активізації спроб шахраїв злочинним шляхом виманити та заволодіти грошовими коштами громадян та підприємців. Представляючись посадовими особами податкової служби просять перерахувати кошти на карткові рахунки. В Житомирській області зафіксовані випадки звернень з телефонних номерів +38(068)8173896 та +38(096)8883405 від невідомих осіб, які звертаються до платників податків з пропозицією «вирішення питань» з податковими органами для отримання неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що посадові особи органів ДПС області діють виключно в межах повноважень та не можуть звертатись до платників з подібними проханнями.

У разі виявлення фактів шахрайських дій з боку невідомих осіб, намагайтесь зібрати всю можливу інформацію (прізвище, ім’я, номери телефонів, номери карткових рахунків і т.і.). Якщо ви постраждали від дій аферистів або маєте інформацію про такі випадки, в жодному разі не перераховуйте грошові кошти та негайно повідомте органи Національної поліції та Державної податкової служби.

Повідомити Головне управління можливо у будь-який зручний спосіб, зокрема:

  • у письмовому вигляді з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника 7;
  • засобами телефонного зв’язку через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Житомирській області (контактний телефон: (0412) 418-004, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції – Радевич Роман Віталійович).

Нагадаємо, 8 січня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець інформував, що після великого обміну військовополоненими в соцмережах активізувалися шахраї, які видають себе за звільнених з полону захисників. Вони просять гроші за інформацію про начебто інших військових, які залишилися у полоні.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2023 року депутатка Житомирської міської ради Олена Розенблат повідомила про те, що до неї, від імені начальника районної військової адміністрації, телефонували шахраї з проханням допомоги «для ЗСУ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС шахрай шахрайство хабар податок підприємець податкова 
Матеріали по темі