Події

Рятувальники понад чотири години гасили пожежу в селі Житомирської області: згорів будинок та прибудова

9 January 2024, 12:37

Рятувальники понад чотири години ліквідовували пожежу у селі Калинівка Лугинської громади. Вогонь швидко поширювався через вітер та знищив житловий будинок та дерев’яну прибудову.

Про це 9 січня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«8 січня о 23:39 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку в с. Калинівка Лугинської громади Коростенського району. Господарів на місці вдома не було. Про подію сповістив сусід, який вночі побачив полум'я, що повністю охопило оселю та викликав рятувальників», - йдеться у повідомленні.

За вказаною адресою також виїхали фахівці місцевої пожежної охорони с. Путиловичі. На місці зʼясувалося, що вогонь вже перекинувся з оселі на дерев'яну прибудову, що розташована поруч. Полум'я швидко поширювалось через вітер та легкозаймистість дерев’яних перекриття й покрівлі осел.

Спільними зусиллями о 01:26 пожежу вдалось локалізувати, а о 04:30 ліквідувати. Вогнеборці здійснили 11 підвозів води з місцевої водойми, що за 2 км від осередку загоряння. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь встиг знищити зазначені будівлі. Вдалося врятувати ще одну господарчу будівлю з дровами, на яку не допущено подальшого поширення полум'я.

Ймовірна причина займання – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 1 січня у с. Гізівщина Любарської територіальної громади рятувальники винесли пенсіонера з палаючого будинку.

Як повідомляв Житомир.info, 31 грудня 2023 року під час пожежі в с. Берестовець Коростенського району загинула власниця будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа будинок оселя вогонь с.Калинівка рятувальник вітер 
Матеріали по темі