Суспільство

Прикордонники затримали ще 9 військовозобов’язаних, які втікали до Молдови, серед них – жителі Житомирської області

9 January 2024, 13:37

За добу на кордоні з Молдовою затримали ще 9 порушників.

Про це 9 січня повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Незважаючи на пониження температури та випадання снігу, прикордонники продовжують затримувати «незаконних туристів», які, ризикуючи власним життям, намагаються незаконно потрапити за кордон. Впродовж минулої доби охоронці кордону Чернівецького загону у взаємодії з правоохоронними органами Буковини припинили 7 випадків незаконного порушення кордону та затримали 9 правопорушників. Переважна більшість порушень держрубежу зафіксована у Чернівецькому та Дністровському районах на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Мамалига», «Кельменці» та «Сокиряни». Чимало чоловіків призовного віку прикордонні наряди виявили на контрольних постах, під час перевірки документів у громадян, які на автівках та рейсових автобусах прямували до кордону. Затримані громадяни не змогли підтвердити мету свого прибуття до прикордоння, а згодом зізнались про намір незаконно потрапити до Молдови», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порушниками виявились мешканці Харківської, Одеської, Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей, віком від 20 до 57 років.

Усіх правопорушників доставлено в прикордонні підрозділи та притягнено до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, увечері 5 січня на кордоні з пострілами затримали 10 чоловіків, які пробиралися до Румунії, серед них були мешканці Чернівецької, Івано-Франківської та Житомирської областей.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж першого тижня грудня 2023 року на Буковині затримали 38 ухилянтів, серед них були і жителі Житомирської області, які намагалися дістатися державного кордону в обхід пунктів пропуску. За передостанній тиждень грудня прикордонники Чернівецького загону припинили 33 випадки незаконного порушення кордону та затримали 43 правопорушники – мешканця Харківської, Донецької, Черкаської, Київської, Житомирської, Вінницької та Івано-Франківської областей, віком від 20 до 52 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ухиляння ухилянт військовозобов’язаний військкомат кордон прикордонник 
Матеріали по темі