Влада

Прем’єр-міністр закликав громадян вимикати потужні електроприлади, а бізнес – вивіски, банери і вітрини

9 January 2024, 16:22

У зв’язку з низькими температурами споживання електроенергії наразі стрімко зростає, станом на ранок 9 січня воно на 6% перевищило вчорашні показники.

Про це 9 січня на засіданні Кабінету міністрів сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Додаткові навантаження збільшують ризик аварій. Тому потребуємо солідарного заощадження з боку всіх українців. На час холодів енергетики закликають громадян зменшити споживання за рахунок вимкнення потужних електроприладів, а бізнес – за рахунок знеструмлення вивісок, банерів, вітрин. Це дозволить зекономити до 200-400 МВт, що дорівнює кільком блокам теплогенерації. І це зараз критично необхідно нашій енергосистемі», - наголосив очільник Уряду.

За його словами, зараз діє цілодобовий штаб з ліквідації наслідків негоди, усі служби працюють у режимі 24/7, а ремонтні бригади максимально швидко заживлюють населені пункти, де зникла електроенергія через вітер, мороз і зледеніння.

Нагадаємо, у Житомирській області з 8 по 12 січня 2024 року синоптики прогнозували від 18 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Як повідомляв Житомир.info, з 5 січня 2024 року «Пункти незламності» у Житомирі почали працювати не тільки під час блекаутів, а й у період низьких температур: всі 18 міських пунктів готові до роботи та облаштовані всім необхідним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ електроенергія економія Шмигаль електроприлад вивіска  
Матеріали по темі