Місто

Уряд передав Житомирській міській громаді майнові комплекси двох ПТУ

10 January 2024, 10:19

Уряд передав цілісні майнові комплекси трьох державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у власність Дніпровської та Житомирської міських територіальних громад.

Відповідне розпорядження ухвалили на засіданні Кабміну 5 січня 2024 року.

Зокрема, у власність Житомирської міської територіальної громади передаються цілісні майнові комплекси державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти:

Центр професійно-технічної освіти м. Житомира (на вулиці Селецькій);

Державний навчальний заклад «Житомирське вище професійне технологічне училище» (на вулиці Параджанова).

Нагадаємо, 7 лютого 2023 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів, що разом з начальником ОВА Віталієм Бунечком вони передали в Міністерство освіти і науки пакет документів щодо передачі професійно-технічних училищ на баланс міста. В жовтні 2023 року директор департаменту освіти просив виділити з міського бюджету субвенцію в розмірі 8 млн 739 тис. грн для фінансування зарплат працівників закладів профтехосвіти до кінця року.

Додаток до розпорядження Кабміну

Як повідомляв Житомир.info, рішення від обласної ради, яке дозволить передати житомирські ПТУ на баланс міста, очікували ще в 2021 році.

«На конгресі рад президент дав доручення до кінця року передати професійно-технічні училища на баланс міста, бо ми вже п'ятий рік фінансуємо 100 млн на рік з міського бюджету, а не можемо керувати ПТУ. Скажу більше, 40% дітей у цих ПТУ навчаються з міста Житомира, 60% – з області. Завдання президент поставив, і нам потрібно з міністром (освіти) узгодити. Ми всі документи підготували, зараз чекаємо ще рішення від обласної ради й після цього будемо забирати ПТУ на баланс міста», - говорив мер Житомира Сергій Сухомлин 29 липня 2021 року на спільному брифінгу з міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом.

2 червня 2022 року на сайті Житомирської обласної ради оприлюднили проєкт рішення про намір погодити передачу цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної власності у комунальну власність Житомирської міської територіальної громади. Але рішення не ухвалили: на гуманітарній комісії облради вирішили «доопрацювати дане питання».

19 жовтня 2022 року на позачерговому засіданні міськвиконкому директор департаменту освіти Валентин Арендарчук розповідав, що з міського бюджету оплачують навчання майже 2,6 тис. учнів житомирських ПТУ, які готують для бізнесу кухарів, слюсарів та перукарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ майновий комплекс ПТУ училище майно  
Матеріали по темі