Суспільство

Військові професії набувають популярності серед житомирських абітурієнтів: які переваги та як подати документи

10 January 2024, 12:41

Військові професії та спеціальності за останні роки набувають популярності.

«Вперше за останні 10 років у Житомирській області вступило понад 200 осіб минулого року. У нас 254 особи вступило до вищих навчальних закладів. Це за останні 10 років найвищий показник», – говорить заступник начальника - начальник сектору комплектування Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов.

Розповідають, які саме спеціальності мають попит серед абітурієнтів.

«Спеціальності у Житомирському військовому інституті – це радіоелектронна боротьба, радіоелектронна розвідка, безпілотні літальні апарати та служба охорони державної таємниці. Це у нас, а щодо інших навчальних закладів, то велика кількість дітей вступає в Одесу на десантно-штурмові війська та у Львів – це сухопутні війська. Поступає багато дівчат, можу сказати, що минулого року гендерна рівність відіграла свою роль і вже немає такого упередженого ставлення, як було раніше, бо раніше дівчат трохи посували у бік. Багато дівчат вступає до Київського військового інституту імені Тараса Шевченка – це перекладачі, журналісти, психологи, тобто більш гуманітарний напрямок», – розповідає заступник начальника - начальник сектору комплектування Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов.

Який краще заклад обрати для навчання хлопці та дівчата можуть дізнатися у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

«Протягом найближчих трьох місяців, це січень, лютий та березень, буде проведена приписка юнаків, яким виповнюється цьогоріч 17 років, до призовних дільниць. За цей період вони будуть проходити медкомісії в ТЦК і одразу є можливої під час цього готувати себе та свої документи для вступу у вищий військовий навчальний заклад. З плюсів – це безкоштовне навчання, безкоштовне сучасне медичне забезпечення, стабільне грошове забезпечення у вигляді стипендії, протягом останніх 2 років воно збільшилося, зараз ще 80% дітей, які вступають, крім навчання на території України будуть проходити навчання на території інших держав, триразове харчування, безкоштовне забезпечення речовим майном, взуттям, натільною і теплою білизною, сучасні навчальні та спортивні комплекси», – говорить Олексій Бєланов.

Для вступу до вищого військового навчального закладу необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання, фахівці якого допоможуть з оформленням документів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році кількість студентів-чоловіків в закладах вищої освіти Житомирської області зросла на більш ніж 50%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий професія спеціальність військова професія військовий інститут ЖВІ Бєланов ТЦК 
Матеріали по темі