Економіка

Надання косметологічних послуг без державної реєстрації у Житомирській області: справу передали до суду

10 January 2024, 14:59

Податкова служба виявила черговий факт порушення законодавства: надання косметологічних послуг без державної реєстрації суб’єкта.

Про це 10 січня повідомила пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області.

«На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», працівниками Головного управління ДПС у Житомирській області, в межах повноважень, розглядаються звернення громадян, щодо порушень законодавства, що належить до повноважень контролюючих органів, зокрема з питань порушень касової дисципліни та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації. В ході розгляду одного зі звернень, що надійшло на адресу ГУ ДПС у Житомирській області, встановлено факт здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання, а саме надання косметологічних послуг», - йдеться у повідомленні.

За результатами проведеної перевірки складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення.

ГУ ДПС у Житомирській області наголошує, що згідно норм діючого законодавства, здійснення господарської діяльності можливе лише за умови державної реєстрації суб’єкта господарювання. Відповідно до норм Кодексу України про Адміністративні правопорушення тягне за собою накладання штрафних санкцій в розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн за порушення вчинене вперше та від 34 тис. грн до 85 тис. грн за порушення вчинене повторно.

Нагадаємо, 5 січня пресслужба Державної податкової служби України повідомила про те, що продавцю інтернет-магазину автомобільних комплектуючих, який працює у Житомирі під відомою назвою всеукраїнської мережі, загрожує штраф за відсутність РРО та невидачу чека.

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2023 року пресслужба Головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що у Житомирській області виявили черговий факт порушення законодавства: на складі меблів працював неоформлений працівник, а покупцям не видавали чек.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова ДПС РРО ПРРО податок перевірка косметолог бізнес підприємець 
Матеріали по темі