Влада

Голова Бердичівської РДА провела нараду в громаді, яка «має неналежний результат з оповіщення та доставки військовозобов’язаних»

10 January 2024, 16:53

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк уважно стежить за виконанням поставлених мобілізаційних завдань, постійно проводяться зустрічі, наради та виїзні засідання безпосередньо у громадах, присвячені даному питанню. На цьому тижні вона відвідала Вчорайшенську територіальну громаду, що має неналежний результат з оповіщення та доставки військовозобов’язаних, де провела розширену нараду.

Про це 9 січня 2024 року повідомила пресслужба Бердичівської РВА.

Зазначається, що в нараді взяли участь заступник начальника Бердичівської РВА Дмитро Гедз, Вчорайшенський сільський голова Олександр Черешнюк, Начальник Бердичівського райвідділу поліції Сергій Рудницький, начальник Бердичівського РТЦК та СП Віктор Нагорнюк, місцеві старости та керівники аграрних підприємств.

«На початку робочої зустрічі Олександр Черешнюк коротко розповів про ситуацію з військовозобов’язаними, назвавши кількість осіб, які вже проходять службу у Збройних силах України та загальну кількість чоловіків призовного віку, що проживають на території громади. Він детально зупинився на проблемних моментах. Зокрема, це відсутність військовозобов’язаних за місцем прописки та проживання за межами громади, значна кількість заброньованих працівників, небажання людей брати повістки. Начальник другого відділу Бердичівського РТЦК та СП Олексій Гладишко натомість зауважив, що усі поставлені військовозобов’язані – виключно заслуга поліції та РТЦК, висловивши думку, що окремі посадові особи несерйозно поставилися до даного питання», - йдеться у повідомленні.

Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк наголосила на необхідності тісної співпраці з органами місцевого самоврядування, на яких покладено обов’язки з оповіщення військовозобов’язаних.

«Ми всі є посадовими особами, і нашими посадовими обов’язками не передбачені виключно приємні моменти. Я розумію, що мобілізація – це надскладне завдання, яке ставить перед нами держава. Ви маєте провести звірку наявного мобілізаційного ресурсу, тому необхідно активізувати роботу у даному напрямку. Від нашої співпраці, від кожного з нас залежить подальша доля України. Наші хлопці втомилися, вони вже два роки беззмінно на війні та потребують заміни й відпочинку. Вони два роки не бачили своїх рідних та близьких. Дамо їм можливість хоч трохи побути вдома» - зазначила Людмила Димидюк.

Представники поліції закликали місцевих аграріїв замість того, щоб приховувати своїх працівників (яких все одно знайдуть, це питання часу – наголошує пресслужба), забронювати їх згідно з можливостями, що дає чинне законодавство та держава, дбаючи про продовольчу безпеку країни.

Підсумовуючи нараду, Людмила Димидюк закликала врахувати позитивні напрацювання інших територіальних громад в даному напрямку, провести ще одну звірку по військовозобов'язаних, які реально проживають на території громади, відпрацювати ефективну взаємодію старост з РТЦК та СП і поліцією.

Нагадаємо, 23 листопада 2023 року у Бердичівській РВА на виконання рішення Ради оборони Житомирської області щодо посилення мобілізаційної роботи проводили розширену нараду, де начальник Бердичівського РТЦК та СП розповідав, що щоденно вручається близько 15 повісток, але до центру комплектування прибуває тільки 10% оповіщених.

Як повідомляв Житомир.info, 25 грудня 2023 року на сайті Верховної ради зареєстрували подані Кабміном законопроєкти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби і про внесення змін до КУпАПу та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за ухилення від мобілізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація Бердичів РВА громада ТЦК та СП Димидюк 
Матеріали по темі