Події

Патрульні виявили у Житомирі двох пішоходів, які перетинали дорогу не у визначених для цього місцях

10 January 2024, 16:59

Патрульні зафіксували на камеру два випадки, коли пішоходи, порушивши правила дорожнього руху, перетинали дорогу у невстановлених для цього місцях.

Про це 10 січня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Перехід дороги у невстановленому місці — не тільки порушення правил дорожнього руху, а ще й ризик для життя. Випадки, де патрульні зупинили громадян, які переходили дорогу не за правилами. У першому — пішохід переходив проїзну частину, мабуть, у зручному для нього місці, не дивлячись, що попереду три смуги руху в кожному із напрямків. Дивує, що людина перебігає дорогу, коли за декілька метрів від неї – пішохідний перехід!», - йдеться у повідомленні.

Відео патрульної поліції Житомирської області

У другому — громадянин, мабуть, дуже поспішав та вирішив скоротити шлях — перейти дорогу у невстановленому місці, що загрожує і здоров’ю, і життю людей, а також створює ризик виникнення аварійної ситуації, яка може призвести до ДТП з потерпілими.

Інспектори зупинили пішоходів, провели з ними профілактичні бесіди та винесли на них адміністративні постанови за ч. 1 ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами) КУпАП.

Нагадаємо, 17 грудня на одній з вулиць у Житомирі патрульні виявили велосипедиста, який перетнув подвійну суцільну розмітку та рухався зустрічкою.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2023 року пресслужба патрульної поліції Житомирської області повідомила про те, що у Житомирі патрульні виявили водія маршрутки, який здійснив рух на червоний сигнал світлофора. За останні два тижні це вже другий випадок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція поліція пішохід дорога правила камера пішохідний перехід 
Матеріали по темі