Місто

Житомиряни скаржаться на холод у тролейбусах, в ТТУ кажуть: не встигають прогріти салон, але наявні пічки вмикають

11 January 2024, 16:34

Житомиряни у соціальних мережах скаржаться на низьку температуру у салонах тролейбусів, пишуть ніби водії не вмикають опалення.

Ситуацію 11 січня прокоментували у житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні.

«Самі розумієте зима, холодно. Цими днями було майже 15 градусів морозу. У нових тролейбусах більш-менш погодні умови нормальні, бо там встановлений обігрів салону, пічки стоять. Вмикають, ми за цим слідкуємо. Якщо що, то ми трохи даємо прочуханки, ну знаєте, бувають такі водії, які то забули умикнути, то неохота, або береже техніку. Але в принципі ми за цим слідкуємо», - говорить начальник трамвайно-тролейбусного депо Олег Гребельник.

Питаємо у водія, чи завжди вмикає пічку та, чи вдається обігріти тролейбус.

«Звісно, завжди, як холодно. Треба враховувати той фактор, що на кожній зупинці стаєш і відкриваєш троє дверей. Так, воно нагрівається, але двері відкрив і воно вийшло і зайшло холодне», - ділиться водій Юрій.

У ТТУ пояснюють, що у старих тролейбусах дійсно може бути холодно при високих мінусових температурах, але на це вплинути не можуть.

«В салоні пічок немає, опалюється шляхом того, що повітря через пускові реостати проходить, вони нагріваються і таким шляхом йде у салон. Звісно, це ефективно до -5 градусів, а далі неефективне. (ред. чи можна виправити це?) Новим рухомим складом», - розповідає начальник трамвайно-тролейбусного депо Олег Гребельник.

Нагадаємо, у Житомирській області з 8 по 12 січня очікується від -18 градусів до 1 градуса тепла. Через низькі температури з 5 січня у Житомирі розпочали працювати «Пункти незламності».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ тролейбус Гребельник депо транспорт холод проїзд  
Матеріали по темі