Події

Черговий випадок шахрайства від «працівників банку»: жителька райцентру Житомирської області втратила майже 75 тис. грн

12 January 2024, 14:57

Жителька Коростеня втратила майже 75 тисяч гривень після того, як отримала дзвінок від «працівника банку», який стверджував, що з її картки намагались зняти кошти.

Про це 12 січня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Дзвінок від «псевдобанкіра» – хоч і не нова схема, але за її допомогою шахраї продовжують видурювати гроші у громадян. На мобільний телефонує незнайомець, повідомляє про сторонній доступ до рахунків або пропонує оновити дані, додатково захистити заощадження, перевипустити карту тощо. У результаті виманює персональні дані, а потерпілі втрачають заощадження», - йдеться у повідомленні.

На такий гачок потрапила 61-річна жителька Коростеня. Заявниця розповіла поліцейським, що вдень 11 січня отримала дзвінок від «працівника банку», який стверджував, що з її картки намагались зняти кошти. Тож аби захистити рахунок потрібно було назвати представникові фінансової установи пін-код та CVV код картки. Після того, як заявниця зробила це, отримала повідомлення про списання майже 75 тисяч гривень.

Тож поліція вкотре наголошує:

  • за жодних обставин нікому не повідомляйте персональні дані щодо банківських карток та рахунків;
  • якщо ж ви отримуєте дзвінок від працівника банку з проханням надати конфіденційну інформацію, або здійснити якісь маніпуляції на банкоматі - запитайте, коли й до якого відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не в телефонному режимі. Після того перервіть розмову та зателефонуйте особисто до служби підтримки банку (контакти зазначені на звороті пластикової картки);
  • ніколи не повідомляйте (в тому числі – співробітникам банку, а також знайомим, друзям, родичам, продавцям в магазині) пін-код вашої картки, а також секретні одноразові коди, які надходять в смс-повідомленнях.

Нагадаємо, 11 січня пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що чоловік втратив 30 тисяч гривен, бо натрапив на шахраїв, які пропонували роботу в інтернеті.

Як повідомляв Житомир.info, 8 січня 2023 року жителька Словечанської громади втратила понад 40 тисяч гривень, перейшовши за посиланням в месенджері для отримання фінансової допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство шахрай ошуканство банк рахунок гроші 
Матеріали по темі