Події

Майже 100 тис. грн втратила жителька громади Житомирської області, яка хотіла заробляти на вподобайках та коментарях

15 January 2024, 11:05

Шахраї запропонували жительці Ушомирської громади легку онлайн-роботу, натомість жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Про це 15 січня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«У соціальних мережах та месенджерах поширюються рекламні публікації про можливість заробітку дистанційно. А повідомлення зі спокусливими пропозиціями легких грошей надходять на мобільні з невідомих номерів. Шахраї пропонують чималий дохід за написання коментарів, відгуків, поширення повідомлень, перегляди відео та інше. Надалі пропонують вкладати власні кошти для отримання прибутку. Днями до Коростенського райуправління поліції звернулась 30-річна жителька Ушомирської громади. Жінка розповіла, що напередодні в інтернеті знайшла оголошення про додатковий дохід. Її «дистанційна» полягала у вподабайках та позитивних коментарях. А для отримання ще більшого заробітку заявниці запропонували додаткові завдання, які потребували вкладень. У результаті жінка переказала близько 50 тисяч гривень, очікуючи надприбутків. А за кілька днів, повіривши у такий «бізнес», вона переказала на рахунки невідомих ще 48 тисяч гривень. Після цього спілкування з «роботодавцем» припинилося», - йдеться у повідомленні.

Нині дізнавачі райуправління в межах кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України встановлюють причетних осіб.

Водночас поліцейські інформують, якщо спілкування з незнайомцями має наступні етапи, будьте певні - на зв’язку шахраї:

  • повідомлення з однотипним текстом «Робота проста – вам потрібно оцінити та залишити відгук про наші ресторани, готелі, магазини. Ви можете заробити до 1500-3000 грн в день. Якщо хочете дізнатись більше, надсилайте +»;
  • в листуванні пропонують завантажити додаток чи перейти за посиланням;
  • випитують особисті дані, включаючи реквізити банківської картки;
  • пропонують переказати невелику суму для «бронювання» завдання;
  • для «підігріву інтересу» пропонують спочатку вкладати невеликі суми та дійсно повертають їх «з відсотками»;
  • отримавши від вас максимум, припиняють спілкування та блокують «електронний кабінет» чи «гаманець».

Нагадаємо, 12 січня пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що жителька Коростеня втратила майже 75 тисяч гривень після того, як отримала дзвінок від «працівника банку», який стверджував, що з її картки намагались зняти кошти.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2023 року пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що чоловік втратив 30 тисяч гривен, бо натрапив на шахраїв, які пропонували роботу в інтернеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрайство шахрай ошуканство банк рахунок гроші робота 
Матеріали по темі