Події

У Житомирській області судитимуть хірурга з Коростеня, який у складі ВЛК вимагав 6 тис. грн у військовозобов'язаного за фіктивний діагноз

15 January 2024, 12:19

На Житомирщині поліцейські відправили на лаву підсудних члена лікарської комісії із Коростеня, якого затримали у вересні минулого року. Медику інкримінують корупційні діяння, пов’язані з маніпулюванням фейковим діагнозом для військовозобов’язаного, що мав допомогти йому отримати відстрочку від призиву.

Про це 15 січня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Житомирській області, оперативний супровід - працівники УСР в Житомирській області ДСР Національної поліції України. Поліцейські встановили, що 57-річний лікар запевнив пацієнта під час проходження ВЛК, що може вплинути на членів комісії. Тож від складених ними документів залежатиме, чи підлягатиме чоловік мобілізації. Відтак він вимагав надати 6 000 гривень хабаря за вигаданий діагноз у лікарському висновку. 19 вересня чоловік отримав документ, в якому йшлося, що він потребує оперативного лікування. Наступного дня він мав передати лікарю «винагороду». Саме під час отримання грошей поліцейські й затримали медика. Тоді ж окрім грошей, у лікаря було вилучено телефон, чорнові записи та медичні журнали», - йдеться в повідомленні.

Зібравши докази причетності підозрюваного до правопорушення та отримавши висновки експертиз, слідчі інкримінували чоловікові прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Нині обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.

Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2023 року у Житомирі затримали хірурга з Коростеня, який у складі ВЛК вимагав 6 тис. грн у військовозобов'язаного за фіктивний діагноз

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ухилянт ВЛК лікар хірург Коростень лікарня суд поліція прокуратура 
Матеріали по темі