Події

Понад 60 ударів битою та ножем: поліцейські встановили причетність одного з коростишівських рекетирів до вбивства

15 January 2024, 13:28

Поліцейські встановили причетність одного з рекетирів, які вибивали неіснуючі борги з жителів Коростишева, до жорсткого вбивства учасника АТО.

Про це 15 січня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Наприкінці літа правоохоронці затримали лідерів та учасників організованої злочинної групи, які вибивали неіснуючі борги з жителів Коростишева. На час слідства дев’ятеро з них перебувають під вартою. Поліцейські зібрали докази вчинення особливо тяжкого злочину 35-річним фігурантом», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирській області встановили, що ще у квітні 2016 року підозрюваний приїхав до Володарсько-Волинського району (нині Хорошівській). Там він викликав «на розмову» 23-річного місцевого жителя, який нібито йому заборгував. Чоловіки виїхали у поле неподалік с. Поромівки. У ході з’ясування стосунків житель Коростишева завдав опоненту понад 60 ударів, у тому числі понад десятка ножових поранень. Від отриманих травм чоловік загинув. Наступного ранку його тіло виявили працівники місцевого фермерського господарства. Також відомо, що загиблий брав участь в антитерористичній операції.

Лише зараз, після затримання причетного до вбивства, свідки події розповіли поліцейським про скоєне ним. Відтак, зібравши докази, слідчі поліції повідомили чоловікові про підозру у вчинені умисного протиправного заподіяння смерті людині з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Нині триває подальше досудове розслідування.

Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління служби безпеки України в області, а процесуальне керівництво - Житомирська обласна прокуратура.

За вчинене чоловікові загрожує покарання від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Підозрюваний завдав численні удари битою та ножем, а потім залишив чоловіка помирати.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Підозрюваний уночі, близько 02.30 год, призначив зустріч учаснику АТО, 24-річному жителю Хорошівського району, з яким раніше був знайомий. Розмова мала стосуватися нібито строків повернення потерпілим боргів. На місце події добиралися автомобілями. Коли ж зустрілися, підозрюваний, прихопивши з багажника заздалегідь приготовлену биту, відвів потерпілого на певну відстань від дороги. Опинившись у безлюдному місці, накинувся на чоловіка та заподіяв йому щонайменше 65 жорстоких ударів і ножових поранень. Після цього залишив місце події та поїхав у справах. Експертиза встановила, що смерть атовця настала протягом декількох годин після заподіяння йому численних тяжких травм», - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2023 року в Житомирській області затримали банду із 8 рекетирів, які «вибивали» сотні тисяч гривень з військового, погрожували його вагітній дружині та неодноразово викрадали людей і відвозили до катівень у Коростишеві. Зазначалося, що поки вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

А 17 серпня біля житомирського суду збиралися військові, які хочуть справедливості в обранні запобіжного заходу злочинцям-рекетирам, захисники не були налаштовані агресивно.

Під вечір 17 серпня в Корольовському районному суді м. Житомира мали обрати міру запобіжного заходу всім учасникам угрупування, слухання відбувалося по двох чоловіках і журналісти Житомир.info дізналися, що суд залишив під вартою Дмитра Куксу, одного з учасників злочинної групи, яка займалася рекетом.

18 серпня прокуратура повідомила, що в Житомирі вісьмом учасникам злочинної групи, підозрюваним у вимаганні від військовослужбовця «боргів» обрано запобіжні заходи – їх помістили під варту без права внесення застави.

1 вересня Управління СБ України в Житомирській області повідомила про те, що у Коростишеві викрили ще двох причетних чоловіків, які «вибивали» борги та змушували потерпілих відмовитися від свідчень

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекетир вимагання військовий ЗСУ Коростишів вбивство бита ніж гроші поліція прокуратура 
Матеріали по темі