Події

Безпритульні собаки покусали домашнього пса: на півночі Житомирської області виявили випадок сказу

15 January 2024, 14:45

У Овручі домашній пес, якого напередодні покусали безпритульні собаки, загинув від сказу. Фахівці ветеринарної служби вживають належних заходів для ліквідації захворювання на території громади.

Про це 15 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

«Як інформує Овруцьке відділення Коростенського відділу нашої установи - неблагополучна ситуація зі сказу склалася на території Овруцької громади. 10 січня в місті Овручі було зареєстровано випадок сказу домашнього собаки», - йдеться у повідомленні.

На початку січня на одній з вулиць міста безпритульними собаками був покусаний домашній пес. Незважаючи на надання допомоги ветеринарними спеціалістами, через 3 дні після інциденту, собака загинув.

При дослідженні патологічного матеріалу від загиблого собаки, ветеринарною службою було підтверджено сказ.

Особи, які контактували зі скаженою твариною, отримують антирабічне лікування. Фахівці ветеринарної служби вживають належних заходів для ліквідації захворювання на території громади.

Нагадаємо, 12 грудня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що в одному з районів Житомирської області відстрілюватимуть диких тварин через поширення сказу.

Як повідомляв Житомир.info,13 листопада 2023 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області інформувала про те, що з початку року в Житомирській області виявили 57 хворих на сказ тварин. Це на 23 випадки більше, ніж за відповідний проміжок минулого року. Карантинні обмеження накладалися на 55 населені пункти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ Овруч собака пес тварина скажена тварина 
Матеріали по темі