Події

Житомирські прикордонники затримали «вагнерівця», який намагався встановити GPS-трекер для дронів у Рівненській області

15 January 2024, 16:24

Житомирські прикордонники спільно з СБУ затримали бойовика з угруповання «Вагнер», який був «закинутий» на Рівненщину для проведення диверсій.

Про це 15 січня інформує Північний кордон. Держприкордонслужба.

«У результаті злагоджених спільних дій оперативники Житомирського прикордонного загону та співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області затримали бойовика з угруповання «Вагнер», який був «закинутий» в Україну для проведення диверсій. Проводилась спецоперація за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури», - йдеться у повідомленні

У завдання «вагнерівця» входило незаконне прибуття з білорусі на територію Рівненщини, для подальшого коригування ударів по енергооб’єктах України, що мали знеструмити м. Київ та центральні регіони України.

Оперативне документування зловмисника проводилось ще під час перебування останнього на території рб.

Затримали диверсанта під час намагання встановити GPS-трекери для коригування повітряних ударів дронами типу Shahed по лініях енергетичної інфраструктури області.

Як з’ясувалось, затриманий є громадянином білорусі та входить до агентурної мережі головного розвідувального управління росії.

Починаючи з 2014 року брав участь у бойових діях у складі терористичних угруповань «л/днр». З початком повномасштабного вторгнення ворога вів бойові дії проти України в складі приватної військової компанії «Вагнер».

Наразі іноземцю готується повідомлення про підозру за ст. 113 «Диверсія» та ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» ККУ.

Нагадаємо, 5 січня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що викладачку житомирського ліцею, яка виправдовувала скоєні звірства росіян в Україні, судитимуть.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2023 року повідомила пресслужба управління СБ України в Житомирській області інформувала, що у Житомирській області судитимуть колишнього співробітника ГУ Національної поліції Житомирської області, який називав збройну агресію рф колоніальною війною та закликав до зміни меж державного кордону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник СБУ вагнер вагнерівець трекер дрон коригувальник білорус 
Матеріали по темі