Місто

Собака, який за рішенням суду мав бути конфіскований майже рік тому, досі тримає у страху сусідів

16 January 2024, 11:29

Ввечері 15 січня в 1-му провулку Чехова у Житомирі собака покусала чоловіка.

Про це Житомир.info повідомив адвокат потерпілого Віталій Сидоренко.

«15 січня 2024 року приблизно о 18 год. 40 хв в 1-му провулку Чехова у місті Житомир, відбулась жахлива подія: собака в черговий раз покусала людину — мешканця провулка, який після укусів втратив свідомість і був терміново доставлений до лікарні. Внаслідок укусу потерпілому завдано рвані рани руки та ноги. Цей випадок не єдиний. Вказана собака неодноразово нападала на мешканців провулка Чехова», - розповів Віталій Сидоренко.

У пресслужбі поліції Житомир.info підтвердили, що вчора правоохоронці виїжджали на виклик за вказаною адресою. Відносно правопорушника склали адміністративний протокол за ст. 154 ч. 3 (Порушення правил тримання собак і котів).

Оскільки це не перший випадок, суд вже призначав покарання власнику у вигляді штрафу та конфіскацію тварини. Але у постанові Богунського районного суду м. Житомира, яка оприлюднена 31.10.2023, зазначено, що опис тварини відсутній. Згідно з цим, конфіскувати тварину не можуть.

Скриншот з постанови суду

В оприлюдненій постанові від 3 листопада 2023 вказано, що адвокат подав до суду заяви про опис собаки та приведення виконавчого документа до вимог законодавства.

Скриншот з постанови суду

Однак суд у задоволені заяви відмовив

Скриншот з постанови суду

Як повідомляв Житомир.info,16 листопада 2022 року в одному з провулків у Житомирі німецька вівчарка вибігла з будинку надвір та покусала жінку, яка йшла разом з малолітньою дитиною. 23 січня 2023 року на адресу суду надійшло колективне звернення підписане 16-ма мешканцями провулка, у якому стверджується, що власник неналежно утримує свого собаку, випускає його на вулицю, де пес вчиняє напади на людей. Зазначалося, що відтягнути тварину може тільки її власник, а сусіди бояться ходити по провулку і випускати своїх дітей на вулицю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес вівчарка сусід адвокат суд конфіскація штраф поліція 
Матеріали по темі