Суспільство

У центрах зайнятості відтепер будуть вакансії для рекрутингу Збройних Сил України

16 January 2024, 12:04

Міністерства оборони, robota.ua та Державна служба зайнятості підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво. Відтепер у центрах зайнятості будуть вакансії для рекрутингу ЗСУ.

Про це 15 січня повідомила пресслужба Державного центру зайнятості.

«Потужні колаборації завжди дають потужні результати. Саме заради отримання таких результатів співпраці об’єдналися Міністерства оборони, robota.ua та Державна служба зайнятості. Сьогодні, 15 січня, заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова, директор з інновацій, керівник спецпроєкту Рекрутинг для захисту України в robota.ua Сергій Лозко та директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво», - йдеться у повідомленні.

Загальна мета такої комунікації полягає у посиленні обороноздатності нашої держави та розвитку спроможностей Міноборони в умовах воєнного стану, спричиненого агресією з боку російської федерації проти України.

Досягнення поставлених завдань передбачається шляхом:

  • спільної інформаційної взаємодії партнерів для вдосконалення системи рекрутингу Збройних Сил України та розвитку ефективних комунікацій для комплектування особового складу;
  • надання підрозділам Міноборони та Збройних Сил України можливості використовувати платформу від robota.ua з метою пошуку та підбору кадрів.
  • обміну інформаційними матеріалами, зміст яких може становити суспільний інтерес, їх розміщення на вебресурсах партнерів.

«Співпраця з Міноборони та robota.ua в такій справі надзвичайно важлива для Державної служби зайнятості. Ми маємо можливості та ресурси, аби впевнено почувати себе в цьому діалозі. Вже зараз, з моменту підписання Меморандуму, починаємо продумувати кроки для реалізації спільних цілей, прописаних у цьому документі»,– зазначила Юлія Жовтяк.

Зауважимо, що професії, за якими відбуватиметься працевлаштування в рамках цієї взаємодії, будуть не лише суто військовими. Поруч із пропозиціями вакансій військовослужбовця ЗСУ, снайпера, стрільця-військовослужбовця, стоятимуть водій, кухар, психолог, механік та інші.

Нагадаємо, 25 грудня на сайті Верховної ради оприлюднений проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській обласній військовій адміністрації 5 грудня 2023 року відбулася розширена нарада з керівниками громад та представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області щодо питання мобілізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ рекрутинг ЗСУ вакансія безробітний робота 
Матеріали по темі