Події

У Житомирі на 12 років засудили бойовика з Донеччини, який зі своїми підлеглими-російськими окупантами штурмує Бахмут

16 January 2024, 12:04

За матеріалами СБУ 12 років тюрми заочно отримав бойовик «Дембель», який штурмував Бахмут.

Про це 16 січня повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

«Контррозвідники та слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази вини на заступника командира гвардійської оперативно-тактичної групи «кольчуга». У Житомирі його засуджено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. За оперативними даними спецслужби, нині «полковник Дембель» разом із підпорядкованими йому окупантами веде бойові дії проти Сил оборони України на Бахмутському напрямку. Крім того, він організовує та керує підготовкою бойовиків одного з підрозділів реактивно-артилерійського дивізіону терористів», - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець Донеччини записався до військового зведення проросійських терористів «кольчуга» ще у травні 2014 року.

Відтоді колишній комерсант відповідав за забезпечення бойовиків формування амуніцією, озброєнням і боєприпасами, бойовою технікою тощо. Крім того, він організовував та координував їхню діяльність, пов’язану із захопленням і утриманням українських населених пунктів, веденням бойових дій проти сил АТО/ООС.

Також «Дембель» займався вербуванням і відбором нових кадрів до складу бандформування. Не приховуючи своєї причетності до вчинених злочинів проти України та хизуючись ними, він демонстрував псевдонагороди від ватажків терористів та «змальовував» новобранцям перспективи їхньої майбутньої служби на окупантів.

За матеріалами СБУ Корольовський районний суд м.Житомира засудив «полковника Дембеля» в порядку спеціального судочинства за:

ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації та сприяння її діяльності);

ч.2 ст.260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Житомирського апеляційного суду залишила вирок без змін. Наразі він набрав законної сили.

Засудженому обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Початок строку відбування покарання ухвалено рахувати з дати його затримання.

Документування злочину здійснювали контррозвідники та слідчі СБУ в Житомирській області.

Обвинувачення в суді підтримувала Житомирська обласна прокуратура.

Нагадаємо, 1 січня у Житомирі за матеріалами СБУ 12 років тюрми заочно отримав бойовик «прораб» терористичної організації «днр». Як встановили слідчі та контррозвідники СБУ, упродовж 9 років війни бойовик «Прораб» із готовністю виконує накази ватажків терористів щодо активних бойових дій проти сил АТО/ООС.

За повідомленням пресслужби Житомирської обласної прокуратури бойовик «прораб» був наближений до керівництва «днр».

«За ревне сповідування ворожої ідеології та відданість окупаційній владі бойовик був наближений до голови терористичної організації «днр» (днями його засудили до 15 років позбавлення волі). Вони разом відзначали ювілейні дати ворожих штурмових батальйонів», - зазначали у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року завдяки СБУ 14 років тюрми отримав «власкор» із Житомира, який працював на кремлівські псевдозмі у Криму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ держзрада вирок бойовик суд ув'язнення 
Матеріали по темі