Події

Врожай хабарників: патрульні зафіксували чотири спроби «відкупитися» за правопорушення у Житомирській області

16 January 2024, 14:07

За вихідні патрульні зафіксували трьох хабарників, а цієї ночі - нетвереза водійка намагалася «відкупитися» від правоохоронців.

Про це 16 січня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Патрульні продовжують фіксували випадки пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди поліцейським з метою уникнення адміністративної відповідальності. Лише за вихідні зафіксовано три таких випадки та, цієї ночі, ще один — під час дії комендантської години поліцейські зупинили автомобіль Skoda під керуванням 39-річної водійки», - йдеться у повідомленні.

Під час спілкування з жінкою інспектори вияви у неї ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти освідування за допомогою приладу Драгер.

З позитивним результатом освідування на місці кермувальниця не погодилась та ще раз пройшла його у найближчому медичному закладі. Результат той самий — перебуває у стані сп'яніння.

Зрозумівши, що патрульні складатимуть на неї адміністративні матеріали, водійка запропонувала інспекторам неправомірну вигоду. Після чого поклала грошові кошти до службового автомобіля.

Охоронці порядку щоразу повідомляли водіїв про те, що ведеться відеофіксація та попереджали про відповідальність, однак це не зупиняє громадян.

На місця зупинок транспортних засобів патрульні викликали слідчо-оперативні групи, які займались оформленням даних подій.

У патрульній поліції нагадують, що за дане діяння передбачено кримінальну відповідальність. Відповідно до санкції статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ передбачено штраф чи обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 14 січня водій рейсового автобуса пропонував хабар, щоб «відкупитися» за порушення ПДР у райцентрі Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2023 року у Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських. Кермувальник їздив без прав, а рівень алкоголю в крові перевищував норму у понад 10 разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція поліція хабар нетверезий водій відкупне гроші 
Матеріали по темі