Суспільство

У січні в 20 закладах освіти Житомирської області, які розташовані на кордоні з білоруссю, запрацює поліцейська варта безпеки

16 January 2024, 17:08

У закладах освіти Житомирщини з’явиться поліцейська варта безпеки.

Про це 16 січня інформує Житомирська обласна військова адміністрація.

«Днями стартувало навчання для діючих правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти у межах реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку. Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни», - йдеться в повідомленні.

Вже в січні варта безпеки з’явиться у 20 закладах освіти Житомирщини, насамперед у тих громадах, які знаходяться на кордоні з республікою білорусь — зокрема Словечно, Народичі, Овруч, Олевськ, Гладковичі. А впродовж року таких навчальних закладів має стати 150.

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (в багатьох школах встановлюватимуть спец рамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення.

Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки майбутні офіцери Служби освітньої безпеки після оголошення конкурсу проходитимуть відбір, навчання та підготовку.

Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти.

Нагадаємо, 9 січня правоохоронці повідомили про те, що на Житомирщині стартує проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки». Він ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України. Проте першочергово проєкт розпочне функціонувати в регіонах, які знаходяться найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю.

Як повідомляв Житомир.info, 8 грудня 2023 року в МВС оголосили про реалізацію масштабного проєкту з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів: поліцейській в кожній школі та «рамки» на вході.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СОБ офіцер варта поліція білорусь кордон освіта безпека  
Матеріали по темі