Суспільство

Підсумки природоохоронної операції «Новорічна ялинка»: 28 порушників у Житомирській області отримали штрафи

17 January 2024, 14:29

На Поліссі підбито підсумок природоохоронної операції «Новорічна ялинка».

Про це 17 січня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Щорічно в межах природоохоронної операції «Новорічна ялинка» державними інспекторами з охорони довкілля Держекоінспекції Поліського округу посилюються заходи екологічного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі та реалізації новорічних ялинок на території Житомирської та Рівненської областей. В період новорічних свят екоінспектори у складі рейдових груп спільно з представниками правоохоронних органів, державної лісової охорони та громадськими активістами перевіряли ділянки хвойних лісів, автодороги, залізниці та місця реалізації хвойних дерев. Так, від початку операції «Новорічна ялинка» державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Житомирської та Рівненської областей виявлено 59 порушень дотримання вимог природоохоронного законодавства», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Житомирщині в рамках природоохоронної операції складено 29 протоколів про адміністративні правопорушення, 13 з яких щодо порушення порядку заготівлі новорічних ялинок, 15 – за самовільні рубки та 1 - за порушення порядку придбання чи збуту хвойних насаджень. До адміністративної відповідальності притягнуто 28 осіб на загальну суму 4,590 тис. грн, які наразі сплачені. Загальна сума збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, становить 11,460 тис. грн.

Нагадаємо, 28 грудня на 95 км траси Київ-Чоп у Житомирській області місцевий житель пропонував до реалізації ялинки без відповідного маркування.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 26 грудня з початку природоохоронної операції на Житомирщині до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу було притягнуто 26 осіб, на порушників складено 26 протоколів - 12 за порушення порядку заготівлі ялинок та 14 щодо самовільних рубок новорічних дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція екологічна інспекція ялинка сосна дерево ліс новорічне дерево свято Новий рік вирубка 
Матеріали по темі