Події

У селі Житомирської області поліція перевіряла інформацію про зберігання чоловіком боєприпасів: знайшли гранату на вішалці

18 January 2024, 15:20

Поліцейські вилучили гранату з будинку жителя Барашівської громади.

Про це 18 січня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«Правоохоронці провели огляд за місцем проживання 48-річного жителя с. Яблунця. Такі заходи були зумовлені отриманою оперативною інформацією про можливе зберігання чоловіком небезпечних предметів. У результаті в одній із кімнат оселі на дерев’яній вішалці виявили предмет, зовні схожий на гранату», - йдеться в повідомленні.

Відтак працівники відділення поліції №1 (смт Ємільчине) Звягельського райвідділу задокументували всі обставини події, а виявлене вилучили для направлення на експертне дослідження до Житомирського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінального діяння, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Фото Звягельського районного відділу поліції

Водночас поліція нагадує: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу. У разі, якщо такі предмети знайдені випадково, дісталися у спадок або виявлені за інших обставин – зверніться до поліції для їх безпечного вилучення.

«Зауважте, що частиною 3 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України передбачено, що не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, за минулий рік поліцейські Житомирщини вилучили з незаконного обігу понад 300 гранат та майже 40 тисяч набоїв. Про це 18 січня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2023 року оперативники кримінальної поліції провели санкціонований обшук у будинку 63-річного жителя Гришковецької громади Бердичівського району, у чоловіка виявили гранату та магазин з трьома десятками набоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната боєприпас поліція Яблунець обшук вішалка  
Матеріали по темі