Суспільство

У селищної ради Житомирської області вимагають сплатити майже 2 млн грн за незаконну порубку трьохсот дерев

19 January 2024, 11:19

За незаконну рубку майже трьох сотень дерев селищна рада Житомирської області має сплатити майже 2 мільйони гривень.

Про це 19 січня повідомляє Державна екологічна інспекція України.

«З 12 по 18 січня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 104 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 233 протоколи про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 61 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 58 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 548 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 млн 407 тис. грн. Стягнуто збитки у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 342 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська, Тернопільська та Харківська області.

«Інспекцією Поліського округу пред’явлено претензію Хорошівській селищній раді на суму 1 млн 890 тис. 888 грн за незаконну порубку 286 дерев різних порід, на землях комунальної власності, неподалік населеного пункту Дворище Хорошівської селищної ради Житомирського району», - повідомляє Державна екологічна інспекція України.

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 597 тис. 692 грн за незаконну рубку дерев у смузі відведення автомобільної дороги Галич-Підгайці-Сатанів, за межами населеного пункту с. Красне Гримайлівської селищної ради Чортківського району. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 3 (смт Гусятин) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області.

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Богодухівській міській раді на суму 930 тис. 462 грн за самовільне водокористування (підземні води). Матеріали направлено до Богодухівської окружної прокуратури.

Нагадаємо, між двома селами с. Будище та с. Буряківка Житомирського району виявили незаконну порубку понад 200 дерев. Екоінспекція порахувала розмір шкоди, заподіяної лісу незаконною порубкою дерев: він складає 1 млн 797 тис. 949 грн. Про це 15 січня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2023 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила про те, що у Житомирській області вже склали майже три десятки протоколів за нелегальну заготівлю ялинок, більшу частину – за зрубані дерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерева порубка штраф вимога екоінспекція Хорошів еколог рубка колода  
Матеріали по темі