Події

З початку року житомирські патрульні склали майже 20 термінових заборонних приписів через домашнє насильство

19 January 2024, 11:57

З початку року правоохоронці склали майже 20 заборонних приписів через домашнє насильство.

Про це 19 січня інформує патрульна поліція Житомирської області.

«Жодної толерантності до домашнього насильства. Від початку 2024 року патрульні склали 19 протоколів за ст. 173-2 (Домашнє насильство) КУпАП. Оформили 18 термінових заборонних приписів. Припис може містити такі заходи щодо кривдника: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи; заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи; заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою», - йдеться в повідомленні.

У випадку систематичного вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства, що призводить до серйозних наслідків, кривднику загрожує кримінальна відповідальність.

«Незалежно, від того хто вчиняє домашнє насильство: син, донька, чоловік, дружина, мама, тато... шкодувати кривдника не треба. До кривдників — нульова толерантність. У разі необхідності — телефонуйте на 102», - наголошують правоохоронці.


Колаж: патрульна поліція Житомирської області

Довідка:

Терміновий заборонний припис стосовно кривдника - спеціальний захід протидії домашньому насильству, що вживається уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України як реагування на факт домашнього насильства та спрямований на негайне припинення домашнього насильства, усунення небезпеки для життя і здоров’я постраждалих осіб та недопущення продовження чи повторного вчинення такого насильства.

Терміновий заборонний припис виноситься кривднику уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи з метою негайного припинення домашнього насильства, недопущення його продовження чи повторного вчинення.

Терміновий заборонний припис може містити такі заходи:

1) зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

2) заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

3) заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Терміновий заборонний припис виноситься за заявою постраждалої особи, а також за власною ініціативою працівником уповноваженого підрозділу органів Національної поліції України за результатами оцінки ризиків.

Терміновий заборонний припис виноситься строком до 10 діб.

Нагадаємо, 18 січня у пресслужбі обласної прокуратури повідомили, що в Житомирській області арештували батька, який роками бив свою рідну доньку. Через побої дитина втікала жити до дідуся, але й там кривдник знаходив її та жорстоко бив.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2023 року 35-річного жителя Звягельського району, який систематично знущався зі своєї співмешканки, суд зобов’язав пройти програму для кривдників та призначив іспитовий строк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кривдник тиран насильство припис поліція патрульний заборона тиран аб'юз газлайтер протокол  
Матеріали по темі