Події

У житомирській п’ятиповерхівці на вул. Корольова горів балкон: за добу в області сталися ще 4 пожежі

19 January 2024, 17:55

За добу на Житомирщині ліквідовано 5 пожеж у побуті.

Про це 19 січня інформує ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Упродовж 18 січня рятувальники ліквідували 5 пожеж, на яких ніхто не постраждав. Зокрема, у Житомирі виникла пожежа на балконі четвертого поверху п’ятиповерхівки по вул. Корольова. За 18 хвилин рятувальники загасили займання, вогнем знищено майно на площі 4 кв.м», - йдеться в повідомленні.

80d4bf4e-88ab-4076-b07b-0f858950ecc1-jpg

Фото: ГУ ДСНС України у Житомирській області

У с. Поліське Коростенського району в приватному секторі ліквідовано займання тирси у дерев'яній споруді для зберігання дров.

«А з с. Коваленки Любарської територіальної громади о 13:57 на лінію «101» надійшло повідомлення про те, що горить легковий автомобіль. По прибуттю ж на місце виклику рятувального підрозділу з'ясувалося, що горить господарча споруда і можливе перекидання вогню на легковий автомобіль. Однак його вдалося врятувати, а також велосипед та речі для господарських потреб. Внаслідок події вогнем знищені 1 м куб. дров, що знаходились поруч з осередком займання, акумуляторна батарея та зарядний пристрій до нього. Ймовірна причина пожежі — коротке замкнення електромережі», - повідомляють у ДСНС.


Фото: ГУ ДСНС України у Житомирській області

Ще одна пожежа сталася через недотримання правил влаштування пічного опалення у с. Гладковичі Коростенського району. Бійцям ДСНС вдалося врятувати помешкання, в районі горища вигоріло лише перекриття навколо комина.

«На жаль, через порушення правил влаштування та експлуатації печей цього року виникло понад 50 пожеж в сільській місцевості, внаслідок яких 3 людини загинули та ще 3 отримали травми. Тож, дотримуйтеся правил безпеки у побуті та слідкуйте за справністю печей», - наголошують вогнеборці.

668888a4-5f37-4208-b797-380b4f97b4f7-jpg

Фото: ГУ ДСНС України у Житомирській області

Нагадаємо, з початку цього року у Житомирській області сталися майже 100 пожеж: більш ніж половина з них – через порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі вдень 17 січня у дворі на вулиці Хлібній, 29 загорівся автомобіль «BMW».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа рятувальник ДСНС балкон дим вогнеборець піч  
Матеріали по темі