Події

За добу рятувальники дев’ять разів виїжджали на пожежі у Житомирській області: обійшлося без потерпілих

20 January 2024, 15:04

За минулу добу рятувальники дев’ять разів виїжджали на пожежі в Житомирській області.

Про це 20 січня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Протягом доби рятувальниками ліквідовано дев’ять пожеж у регіоні. 19 січня о 19:21 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у с. Громада Любарської територіальної громади Житомирського району. По прибуттю підрозділу ДСНС було встановлено, що вогнем охоплено покрівлю оселі. Існувала загроза поширення пожежі будинком і перекидання на господарчу будівлю та гараж, що розташовані поруч. Керівник гасіння пожежі залучив ще одне бойове відділення рятувальників для підвозу води», - йдеться у повідомленні.

О 20:17 бійці ДСНС локалізували пожежу та о 21:56 - ліквідували. Не допущено подальшого перекидання полум'я на інші будівлі та поширення по всій оселі. Вогонь встиг знищити покрівлю житлового будинку. Ймовірна причина займання – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Остаточна причина наразі встановлюється.

Також вчора у м. Радомишль Житомирського району сталося займання у цегляному житловому будинку. Рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу за дві години. Там вогонь знищив перекриття на площі 12 кв. м та пошкодив на площі 28 кв. м. Займання сталося через порушення правил монтажу нагрівальної печі.

Крім цього, вчора через необережність під час куріння у с. Крилівка Вчорайшенської громади Бердичівського району зайнялась веранда житлового будинку. Вогонь знищив покрівлю веранди. Фахівці ДСНС врятували від знищення оселю.

Під час усіх загорянь загиблих та травмованих не має. Остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 19 січня під час пожежі у житловому будинку в селі Крилівка Вчорайшенської територіальної громади сусіди врятували чоловіка, а діти вибралися самотужки через вікно.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2024 року внаслідок пожежі у дерев'яному будинку в с. Зірка Дубрівської територіальної громади пенсіонерку з отруєнням чадним газом госпіталізували до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа статистика оселя будинок рятувальник 
Матеріали по темі