Події

Серед осіб, які ломилися до квартири журналіста Юрія Ніколова, є жителі Житомирської області

21 January 2024, 11:06

Серед осіб, які ввечері 14 січня влаштували провокацію біля квартири журналіста-розслідувача Юрія Ніколова у Києві, є жителі Житомирської області.

Про це 21 січня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Органи правопорядку столиці встановили осіб, які 14 січня у Києві вчинили протиправні дії відносно спецкореспондента одного з видань з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків (ч. 2 ст. 171 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, група осіб, прибувши до будинку, де мешкає журналіст, вчиняли протиправні дії, фіксуючи це на власні мобільні телефони.

Як встановило слідство, до вчинення правопорушення причетні жителі Київської, Житомирської та Черкаської областей.

За місцями мешкання фігурантів проведено обшуки. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази, зокрема компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення із відповідними відеоматеріалами.

Із правопорушниками тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Наразі правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення обставин та мотивів вчинення правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється Дарницьким УП ГУ НП у місті Києві за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, 15 січня видання Детектор Медіа інформувало, що ввечері 14 січня група невідомих осіб прийшла до квартири журналіста-розслідувача, співзасновника та редактора «Наших грошей» Юрія Ніколова. Вони намагалися ввірватися до помешкання, налякали матір, яка в той час була сама вдома, самого журналіста та сусідів, а також залишили повідомлення на дверях, де назвали Юрія Ніколова «зрадником». Перед цим на одному з ефірів, організованих «Українською правдою», журналіст назвав президента Зеленського ухилянтом, заявивши, що як Верховний Головнокомандувач той «ухилився від свого обов’язку очолювати країну, яка воює».

Як повідомляв Житомир.info, у середині серпня 2021 року під час підготовки відеосюжету про забудову земельної ділянки на березі річки Тетерева у Житомирі агресивний чоловік накинувся на знімальну групу журналістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Ніколов Наші гроші журналіст провокація Детектор Медіа погроза залякування квартира 
Матеріали по темі