Події

Суд почав розгляд справи про напад на житомирську викладачку-волонтерку, обвинуваченому загрожує до 7 років тюрми

22 January 2024, 10:04

До Богунського районного суду м.Житомира надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні від 2 жовтня 2023 року, де потерпілою є Ірина Пацева (Коцюба), а обвинуваченим – Ілля Ярмолицький.

Ухвала суду від 16 січня 2024 року призначене підготовче засідання у справі.

Зауважимо, що Ілля Ярмолицький обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Чергове засідання у справі призначене на 22 січня.

Обвинуваченому також продовжили до 17 березня 2024 року термін тримання під вартою, який мав закінчитися 19 січня 2024 року.

На попереднє продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою подавали апеляцію, але Житомирський апеляційний суд ухвалою від 10 січня 2024 року залишив її без задоволення.

Скриншот з ухвали апеляційного суду від 10.01.2024

Нагадаємо, Ілля Ярмолицький своєї вини не визнає і заперечує причетність до нападу на житомирську волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 жовтня 2023 року біля під’їзду будинку напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу). Поліція встановила причетного до нападу – 25-річного жителя Новогуйвинської громади, який після нападу виїхав за межі Житомирської області і 3 листопада був затриманий в Луцьку. 5 листопада Ірина Пацева (Коцюба) оприлюднила інформацію про затриманого нападника: житель Новогуйвинського Ілля Ярмолицький, який раніше вже був неодноразово судимий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад суд волонтер Коцюба Пацева побиття хуліганство Ярмолицький 
Матеріали по темі