Місто

У центрі Житомира піснями, танцями та покладанням квітів відзначили День Соборності України

22 January 2024, 12:12

22 січня українці щороку відзначають День Соборності України. Саме 22 січня 1919 року в Києві проголосили Акт злуки Української Народної Республіки та Західно–Української Народної Республіки.

Сьогодні у Житомирі цей день відзначили урочистим заходом у самому центрі міста.

«Україна єдина, Україна соборна, Україна неподільна. 10 років війни з російським агресором, який не хоче приймати, більше 100 років прийшло, а не хоче приймати нашу суверенність. Але ми точно показуємо всьому світу, що те, що відбувалося більше 100 років назад, в тому числі і у Житомирі, коли приймалися надважливі державні документи, ми доводимо, що Україна сильна, вона непоборна і ми точно соборні і точно єдині, Слава Україні!», – говорить начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 23 січня 2023 року на центральному стадіоні «Полісся» у Житомирі близько 200 спортсменів влаштували патріотичний флешмоб до Дня Соборності. Діти разом з тренерами розгорнули 25-метровий прапор України, а також об'єдналися за допомогою синьо-жовтої стрічки єдності.

Цього ж року, 22 січня, у День Соборності на кордоні Рівненської та Житомирської областей громадяни розгорнули державний прапор та утворили «ланцюг єдності».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності урочистості прапор вул. Михайлівська Огієнко Бунечко 
Матеріали по темі