Події

Прославляв загарбницьку російську армію у соцмережах: у Житомирській області СБУ викрила ще одного прихильника окупантів

23 January 2024, 12:35

На Житомирщині співробітники Служби безпеки викрили чергового інтернет-агітатора, який поширював у соціальній мережі антиукраїнські фейки та виправдовував збройну агресію рф.

Про це 23 січня повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

«Як встановлено слідством, зловмисником виявився 59-річний мешканець невеличкого села Звягельського району. Фігурант підтримував тісні контакти з родичами, які проживають у тимчасово окупованому Криму, отримали російське громадянство та нині підтримують окупацію півострова і Сходу України. Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну зловмисник часто відвідував родичів у Криму, де його проросійські погляди тільки посилювалися», - йдеться в повідомленні.

Задокументовано, що ворожий прихильник активно поширював антиукраїнський контент на власній сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники».

«У розміщених «величальних» публікаціях прославлялися російські загарбники та масштабувалися їхні так звані «військові подвиги». Також чоловік репостив фейкові звинувачення саме українських військових у вчиненні воєнних злочинів у прифронтових регіонах та зловтішався із загибелі наших захисників», - додають у СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти нашої держави, розпочатої у 2014 році, та тимчасової окупації частини території України (ч.2 ст.436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Викрили протиправну діяльність оперативники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Довідково: Стаття 436-2. Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2023 року у Житомирі викрили викладачку ліцею на запереченні збройної агресії рф. Жінка переконувала колег, що українські військові самі бомблять свою інфраструктуру. На підставі задокументованих фактів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України, тобто у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України. На початку січня 2024 року прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно житомирянки, викладачки ліцею, за фактом виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант глорифікація 
Матеріали по темі