Події

Житель громади Житомирської області викрадав майно з помешкань односельців та перепродавав

23 January 2024, 13:44

Поліція викрила 24-річного чоловіка, який викрадав майно з помешкань односельців у Брусилівській громаді.

Про це 23 січня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«До поліції звернувся житель Брусилівської громади з повідомленням про те, що хтось побував в його батьківському будинку, в якому нині ніхто не проживає. Чоловік пояснив, що в обійсті була встановлена охоронна сигналізація і вона спрацювала. Втім, він не звернув увагу на такі сигнали, адже вважав, що через вимкнення електроенергії могло відбутися помилкове спрацювання. Лише згодом, навідавшись до будинку, виявив, що звідти зникли система відеонагляду та охорони, а також датчики руху, що знаходились у кожній з кімнат. Тож чоловік відновив роботу сигналізації. Як виявилось – не дарма. За кілька днів знову надійшов тривожний сигнал, тож він одразу звернувся до поліції. Правоохоронці встановили особу «незваного гостя», ним виявився 24-річний місцевий житель», - йдеться у повідомленні.

Відео поліції Житомирщини

Крім того, поліцейські встановили, що цей же молодик побував в будинку 63-річної сусідки. 22 січня жінка виявила пошкодженим вікно свого будинку, а пізніше повідомила до поліції про викрадення двох мобільних телефонів.

Правоохоронці вилучили частину майна потерпілих, яке направили на експертне дослідження щодо встановлення завданих збитків. Ще частину викраденого фігурант встиг перепродати.

Свою вину чоловік визнав, а крадіжку системи охорони пояснив тим, що хотів знищити техніку, аби відвести від себе підозри. Вдруге пішов до будинку, адже вважав, що пристрої не працюють після його першого візиту.

Нині поліцейські встановлюють всі обставини подій у межах розпочатих кримінальних проваджень за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканності житла) КК України.

За вчинене чоловіку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 16 січня пресслужба Житомирського районного управління поліції інформувала про те, що у громаді Житомирської області двадцятирічний хлопець у темну пору доби різними способами викрадав майно в односельців.

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2023 року до поліції звернулась староста одного з сіл Стриївської громади. Вона розповіла про крадіжку товарів з місцевого магазину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка крадій будинок майно односелець сусід викрадення 
Матеріали по темі