Події

Жителька міста Житомирської області хотіла заробити на ставках і «подарувала» шахраям майже 60 тис. грн

23 January 2024, 17:16

У середині січня на телефон жительки м. Баранівки надійшло «рекламне» повідомлення з пропозицією суміщення основної роботи із додатковою, з високими прибутками. Тож 54-річна жінка зважилася на такий підробіток, однак після виконання всіх умов «роботодавця» з мережі зрозуміла, що натрапила на шахраїв.

Про це 23 січня повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«Як розповіла заявниця, віддалена робота полягала у здійсненні ставок за валюту. Її новий знайомий постійно підтримував з нею зв'язок. До того ж, як з’ясували правоохоронці, наказав їй завантажити додаток віддаленого доступу. Таким чином він міг контролювати всі дії жінки в її ж мобільному. Отож за вказівками «шефа» вона здійснила кілька переказів на різні банківські картки. Загальна сума таких «інвестицій» склала майже 60 тисяч гривень. Та жодного прибутку вона не отримала, а після транзакцій шахрай обірвав зв'язок із жінкою», - йдеться в повідомленні.

Нині дізнавачі Звягельського райвідділу поліції встановлюють всі обставини у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Нагадаємо, 15 січня поліція інформувала, що майже 100 тис. грн втратила жителька Ушомирської громади Житомирської області, яка хотіла заробляти на вподобайках та коментарях.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2023 року пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що чоловік втратив 30 тисяч гривен, бо натрапив на шахраїв, які пропонували роботу в інтернеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі 
Матеріали по темі