Місто

В житомирському департаменті соцполітики розповіли про новий розмір компенсації за «пакунок малюка» і причини затримки виплати

23 January 2024, 17:25

З початком нового року змінилося наповнення «бейбі-боксу» та його вартість. Батьки можуть обирати, що саме вони хочуть отримати, або пакунок малюка чи грошову компенсацію за нього.

Про те, як змінився розмір компенсації та скільки зараз є заяв на їх отримання, розповіла директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«Змінився розмір грошової компенсації за пакунок малюка, який не отримала молода родина, але хоче отримати кошти. Раніше це було 6800 гривень, зараз – це три прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку від нуля до трьох років. Таким чином це близько 7600 гривень. У нас знаходиться наразі 21 заява від молодих родин стосовно отримання грошової компенсації на пакунок малюка. Причому 17 з цих заяв надійшли буквально в січні, тобто це дітки, які тільки що народилися, практично нещодавно зовсім. І чотири заяви десь приблизно від серпня-вересня того року, тобто батьки вирішили зараз звернутися за грошовою компенсацією. Нагадаю, що це право у них зберігається протягом року. Наразі ми документи подали вчасно, до 10 січня відповідно. Кожного місяця до 10 числа ми надаємо розрахунки стосовно виплати цих коштів. До 20 числа мають бути виплачені кошти. На жаль, вони трішечки затримуються», – розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Краснопір.


Нам пояснили, з чим саме пов’язана затримка виплати коштів.

«Пов'язано з тим, що цей проєкт все-таки визначений як експериментальний. Грошові компенсації за «пакунок малюка» є. І ці пакунки, практично 290 пакунків були в першій лікарні станом на 1 січня. І майже 280 пакунків були в перинатальному центрі. Тобто пакунки безпосередньо в наявності є. Радимо обирати, бути задоволеними. З питанням фінансування трошки затримка. Тобто питання в тому, чи буде воно продовжуватись, чи буде пакунок», – говорить Вікторія Краснопір.

Зауважимо, кількість осіб, яким призначено та виплачено компенсацію «пакунок малюка» за 2023 рік складає 1365 осіб.

Нагадаємо, з початком 2024 року змінилася вартість та наповнення «пакунку малюка».

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році пологове відділення житомирської міської лікарні №1 отримали 543 «пакунки малюка», але переважна більшість батьків частіше обирали кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка новонароджений дитина діти малюк департамент соцполітики Краснопір виплати компенсація 
Матеріали по темі