Новини компаній

Гармонійне поєднання каблучок з іншими прикрасами: правила і секрети

24 January 2024, 09:26

Масивні й мініатюрні, золоті та срібні, лаконічні й оригінальні — розмаїття каблучок дає змогу вибрати для себе гарну прикрасу. Однак отримати бажану коштовність — тільки половина справи. Щоб завжди виглядати чарівно, важливо навчитися правильно поєднувати ці вироби з сережками, браслетами, кольє.


Каблучки в комбінації з іншими прикрасами

Головне правило, якого слід дотримуватися, одягаючи коштовності, — відчуття внутрішнього комфорту. Воно діє і в тому випадку, коли саме ювелірна каблучка стала головною прикрасою створеного образу. Проте є кілька моментів, які вважаються стандартами в модному світі. Їх порушення може призвести до неприємних наслідків і ризику продемонструвати відсутність смаку.

Дизайн і матеріали

Поєднувати в одному ансамблі каблучки з прикрасами в інших стилях наважуються далеко не всі. Однак прагнення виділитися часто підштовхує до таких дій, і насправді це цілком припустимо. Головне — не забувати про ключовий момент: повинна зберігатися цілісність ідеї, образу. Це означає, що різні за стилем вироби обов'язково збігаються хоча б за одним із таких критеріїв, як колір, текстура, форма, розмір або огранювання каменів. Схожа ситуація і з матеріалами. Найчастіше виникають сумніви, чи можна поєднувати в одному образі золоті та срібні прикраси. Навіть експерти розходяться в думці щодо цього питання. Але більшість модних дизайнерів цілком допускають такі комбінації, якщо каблучка і браслет, сережки або ланцюжок належать до одного стилю, схожі за формою чи дизайнерським виконанням.


Розміри та кількість

Правило трьох прикрас — добре відома база. Якщо враховувати цю вимогу, з поєднанням каблучки з іншими виробами не виникне проблем. За один раз можна надягати не більше трьох прикрас, а також важливо не концентрувати їх в одній частині тіла. Наприклад, не варто носити одночасно годинник, каблучку і браслет. Це справжнє табу.

Одна велика каблучка може стати акцентним елементом усього образу. Однак у компанії собі подібних вона просто загубиться. З тонкими каблучками ситуація протилежна. Кілька прикрас, одягнених разом, мають гарний вигляд, а окремо вони практично непомітні.

Вік і ситуація

Повсякденні та ранкові вбрання гармонійно виглядають із невеликими мінімалістичними каблучками. Вечірній образ відмінно доповнить масивна прикраса.

Юній леді варто відмовитися від каблучок з великими каменями. Хіба що урочисті події за наявності відповідного вбрання стануть винятком. А ось солідну даму точно не прикрасить тоненьке колечко з мініатюрним камінчиком.


Гармонійне поєднання каблучок: корисні поради

Стильний образ актуальний у будь-якій ситуації. Однак часто над ним доводиться ретельно та досить довго працювати. Кілька корисних порад допоможуть досягати відмінних результатів у найскладніших випадках:

  1. Акуратні каблучки без каменів — універсальні прикраси. Їх можна легко комбінувати з іншими аксесуарами та носити щодня.
  2. Щоб образ вийшов гармонійним, потрібно зробити акцент на правильному поєднанні вставок різних коштовностей.
  3. Не варто забувати про фізіологічні особливості. Тендітні леді ризикують виглядати безглуздо, надягаючи масивні каблучки. І навпаки, тонкий ободок не прикрасить пухкий пальчик дорідної дами.

Створювати гармонійні образи, надягаючи улюблені прикраси, насправді нескладно. Якщо дотримуватися простих і зрозумілих правил, можна швидко засвоїти існуючі стандарти та переходити до більш сміливих експериментів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: каблучка прикраса магазин 
Матеріали по темі