Події

Очікувала 13 тис. грн виплат, а втратила 30 тис. грн: як жителька Житомирської області повірила шахраям про надання фінансової допомоги

24 January 2024, 13:25

Жителька Житомирської області повірили повідомленню шахраїв про фінансову допомогу, згодом їй зателефонував «працівник» банку, якому вона назвала дані. В результаті необачності жінка втратила 30 тис. грн з картки.

Про це 24 січня повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«Схема полягає в тому, що шахраї через повідомлення в месенджерах пропонують отримати фінансову допомогу, посилаючись на «закон», якого насправді не існує. Спокусилася на подібну пропозицію 32-річна жителька району. Заявниця розповіла, що 23 січня в мережі Інтернет знайшла публікацію про можливість отримання виплат. Тож жінка перейшла за посиланням, вказаним у повідомленні, та здійснила авторизацію зі свого банківського онлайн-кабінету. Крім того, вона зазначила персональні дані, а пізніше їй зателефонував «працівник» банку, якому жінка назвала отриманий у смс-повідомленні «пароль». Співрозмовник запевнив, що кошти будуть зараховані протягом 72 годин. Однак, замість надходження очікуваних 13 тисяч гривень, з її картки було списано 30 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 січня поліція інформувала, що до них звернулась 62-річна місцева жителька з повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що нещодавно до неї зателефонував незнайомець та, назвавши останні 4 цифри банківської картки заявниці, повідомив, що їй необхідно змінити пароль, адже на картку здійснено кібератаку. Вона повірила та надала зловмисникам пін-код свого платіжного засобу. Після цього з картки жінки списало 11 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство допомога виплати соцмережі інтернет 
Матеріали по темі