Місто

В останню путь провели двох військових-однолітків із Житомира, які захищали Україну від окупантів на Сході

25 January 2024, 14:14

У Житомирі попрощалися із двома військовослужбовцями: Сергієм Лукащуком та Ігорем Жуковським, які народилися в один день, і загинули, захищаючи східні рубежі країни.

Про це 25 січня повідомляє Житомирська міська рада.

Лукащук Сергій Володимирович (09.08.1997 — 29.08.2023)

Народився у Житомирі. Навчався у ліцеї № 24 далі — в автодорожньому коледжі НТУ. Працював промисловим альпіністом у Львові та Рівному. Захоплювався фото- та відеозйомкою, неодноразово мав нагороди за свої роботи. Будував мотузкові парки, був волонтером у дитячих оздоровчих таборах. Одружився. З квітня 2023 року добровільно став на захист України у складі військового підрозділу ЗСУ.

Героїчно загинув під час виконання бойового завдання 29.08.2023 року в Луганській області… Лише через п'ять місяців Захисник на щиті повернувся до рідного міста.

Жуковський Ігор Віталійович (09.08.1997 — 16.01.2024)

Народився у Житомирі. До сьомого класу навчався в ліцеї №3, далі — в ліцеї №27. Вступив до Житомирського медичного інституту та опанував професію стоматолога. Уклавши контракт із ЗСУ у липні 2016 року, став на захист України. Був фельдшером - санінструктором. Пройшов точки активних бойових дій на Донеччині. Після демобілізації працював у приватному бізнесі. Ігор Віталійович з першого дня повномасштабної агресії рф став на захист Батьківщини у складі ЗСУ.

Під час виконання бойового завдання в Донецькій області отримав поранення, внаслідок якого помер 16 січня 2024 року.

Нагадаємо, 23 січня у Житомирі в останню путь провели Олександра Логвинчука та Олега Карплюка, які боронили нашу землю від російських окупантів і загинули у Харківській та Донецькій областях.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2023 року в Житомирі попрощалися з двома захисниками: Андрієм Колосовим та Олександром Рудем, які загинули в один день.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий війна військовий захисник військовослужбовець Лукащук Жуковський 
Матеріали по темі