Влада

У громадян росії відібрали землю з гранітним родовищем у громаді Житомирської області вартістю 115,7 млн грн

25 January 2024, 15:25

У громадян росії, засновників видобувного товариства, відібрали землю з гранітним родовищем в Новоборівській громаді вартістю 115,7 млн грн.

Про це 25 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За позовом Коростишівської окружної прокуратури з приватним товариством розірвано договір оренди земельної ділянки площею 5 га, на якій розташоване родовище граніту, що в Новоборівській об’єднаній територіальній громаді на Житомирщині», - йдеться у повідомленні.

Наразі рішенням Господарського суду Житомирської області орендаря зобов’язано повернути землю з родовищем державі. Також з товариства стягнуто майже 170 тис. грн боргу за користування землею з надрами.

Свого часу, у 2011 році, Володарсько-Волинська райдержадміністрація уклала з товариством договір щодо оренди 5 га землі, що поблизу с. Кам’яний Брід, для видобування лабрадориту з родовища «Оптима».

Прокурори встановили, що засновниками товариства з видобування граніту є громадяни рф, які тепер перебувають за межами України.

Крім цього, відповідач, користуючись землею вартістю 115,7 млн грн, припинив сплачувати кошти за її оренду. Унаслідок цього до бюджету, у тому числі і місцевої громади, не надійшло майже 170 тис. грн.

Окружна прокуратура, в інтересах держави та територіальної громади, звернулася з позовом до суду, який визнав вимоги прокуратури обґрунтованими.

Нагадаємо, 14 грудня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що громаді в області повернули 52 земельні ділянки вартістю понад 660 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2023 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що Звягельська окружна прокуратура повернула з незаконного користування два ставки загальною площею понад 13 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура земля родовище рф росіянин гранітне родовище 
Матеріали по темі