Місто

Фірма радника мера завершує реконструкцію колишнього ЖЕКу в центрі Житомира

25 January 2024, 15:45

В Житомирі на вулиці Старовільській, де колись знаходився комунальний ЖЕК №5, за рік майже завершили будівництво чотириповерхового торговельно-офісного центру, який більше нагадує елітний таунхаус.

«За адресою вулиця Старовільська, 14 проводять реконструкцію адмінприміщення під торговельно-офісну будівлю, роботи виконує ТОВ «Сталь Сервіс 3000». Повідомлення про початок виконання будівельних робіт подали в листопаді 2022 року. Планують звести чотириповерхову будівлю», - розповідав 14 квітня минулого року в коментарі Житомир.info начальник управління ДАБК Житомирської міської ради Олександр Магдюк.

ТОВ «Сталь Сервіс 3000» – це сімейна фірма радника мера Житомира, депутата міської ради Олександра Черняховича: зараз власниками фірми є Черняхович Карина Олександрівна (86.8%) та Черняхович Людмила Луківна (13,2%), а сам Олександр Черняхович до 2021 року був директором ТОВ. В грудні 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин призначив депутата міської ради від БПП Олександра Черняховича своїм радником на громадських засадах, у 2020 році Черняхович став депутатом міської ради від партії «Пропозиція», а з 1 лютого 2021 року він вже працює на посаді радника Житомирського міського голови «з посадовим окладом згідно зі штатним розписом».

Станом на 25 січня 2024 року на паркані біля новобудови є паспорт об’єкта, де зазначений генеральний підрядник – приватне підприємство будівельна компанія «Гарант-С»: фірма зареєстрована в селі Оліївка Житомирського району в 2002 році, з 2023 року власником та керівником є Радчук Роман Олександрович, який на місцевих виборах 2020 року балотувався в депутати Житомирської міської ради від партії «Пропозиція». За даними аналітичного порталу YouControl, «Гарант-С» брало участь на державних тендерах з 2016 року, але найбільше заробило з новим власником – загальна вартість підписаних минулого року угод становить 68 млн грн.

Скриншот з порталу YouControl

Найдорожчий тогорічний договір підписаний з УКБ Житомирської міської ради на будівництво укриття для ліцею №7 за 46 мільйонів. Також фірма за 15,6 млн грн будує укриття на замовлення відділу освіти Новогуйвинської селищної ради: розпочали влітку минулого року і мали завершити до 1 листопада, але не встигли і договір продовжили до 30 липня 2024 року.

У Романа Радчука є ще одна фірма – ТОВ «Еко-Дім.», яка зареєстрована в Житомирі у 2015 році та спеціалізується на прибиранні будинків і промислових об’єктів, а з липня 2023 року у підприємця є ще й благодійна організація «Допомога разом».

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році Житомирська міська рада дозволила орендарю – підприємцю Ігорю Овсяннікову приватизували шляхом викупу адмінприміщення загальною площею 470,9 кв.м на вул. Старовільська, 14, ціну продажу затвердили в розмірі 1 млн 892 тис. 376 грн. На місці старого ЖЕКу на Старовільській, будівлю якого викупив Ігор Овсянніков, навесні 2023 року сімейна фірма радника мера Житомира Олександра Черняховича вже будувала чотириповерховий торговельно-офісний центр.

З 15 серпня 2022 року мер призначив колишнього співробітника СБУ Ігоря Овсяннікова на посаду директора комунального підприємства «Центр інвестицій» Житомирської міської ради. У 2023 році контракт продовжили до 16 серпня 2024 року. Адмінприміщення площею 470,9 кв.м є в декларації директора КП «Центр інвестицій».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: офісний центр вул.Старовільська будівництво новобудова Гарант-С Радчук Овсянніков Черняхович 
Матеріали по темі