Влада

Під час повітряних тривог українцям дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами

26 January 2024, 11:01

В Україні офіційно дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами.

Про це 26 січня інформує Департамент комунікації МВС України.

«Відтепер в Україні дозволено брати домашніх улюбленців до об’єктів цивільного захисту під час повітряної тривоги. Це можливо за умови, якщо власники тварин забезпечать безпеку оточуючих та майна», - йдеться у повідомленні.

Також власник зобов’язаний:

  • здійснювати постійний нагляд за твариною;
  • забезпечити необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог і ветеринарних норм.

Домашні тварини, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, мають бути на повідку. Собаки, породи яких належать до переліку небезпечних, обов’язково мають бути у намордниках.

Нагадаємо, 3 листопада пресслужба Міністерства цифрової трансформації України інформувала, що Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

Як повідомляв Житомир.info, у січня 2023 року журналісти показали у фоторепортажі, як житомиряни вигулюють своїх улюбленців взимку. Одна з господинь розповіла, що плете власноруч светри для себе та свого песика, щоб взимку було не лише тепло, але й гарно. А інший чоловік поділився, що купує для своєї улюблениці вживаний дитячий одяг, адже, на його думку, так і економніше, і екологічніше, і практичніше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття тварина пес кіт собака повітряна тривога бомбосховище господар 
Матеріали по темі