Події

Понад 25 доз наркотиків вилучили у двох жителів міста Житомирської області

26 January 2024, 15:37

У Радомишлі поліцейські вилучили понад 25 доз психотропів у двох місцевих жителів.

Про це 26 січня повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

«25 січня правоохоронці відділення поліції №3 Житомирського райуправління провели санкціонований обшук за місцем проживання 21-річного містянина. За оперативною інформацією працівників кримінальної поліції, він міг займатися незаконними оборудками з наркотичними речовинами. У результаті проведених заходів поліцейські виявили 11 зіп-пакетів з порошкоподібною речовиною, попередньо PVP-солями. Така речовина належить до особливо небезпечних психотропів, обіг яких заборонено. За словами власника, він купував речовину через мережу Інтернет для особистого вжитку», - йдеться у повідомленні.

Цього ж дня поліцейські виявили схожі пакунки у ще одного жителя м. Радомишля. Інспектори сектору реагування патрульної поліції помітили на вулиці 27-річного місцевого жителя, який раніше вже був засуджений та повинен був дотримуватися певних правил, зумовлених адміністративним наглядом. Чоловік вчасно не з’явився до відділення поліції, тож патрульні зупинили його для з’ясування причин порушення.

«Чоловік визнав, що має при собі заборонені речовини. Під час поверхневої перевірки у нього виявили 11 паперових згортків та ще 5 зіп-пакетів з порошкоподібною речовиною. В обох випадках всі обставини були задокументовані слідчо-оперативною групою поліції. Виявлені пакунки з вмістом були направлені на експертні дослідження», - повідомляють правоохоронці.

Попередня кваліфікація подій – ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Нагадаємо, що такі дії караються значним штрафом або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Водночас поліцейські з’ясовують, чи не займалися фігуранти збутом наркотичних речовин.

Нагадаємо, у Житомирі обрали запобіжні заходи двом чоловікам, підозрюваним у незаконному збуті психотропних речовин та зберіганні бойових припасів. Про це 24 січня розповіла Житомирська обласна прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2024 року в поліції інформували, що правоохоронці перекрили канал поширення амфетаміну у Житомирській області, наркотики виготовляли у гаражі троє жителів обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик психотроп вилучення наркоман поліція солі збут Радомишль  
Матеріали по темі