Місто

Влада хоче забрати у комунальну власність міської громади двоповерхову недобудову в центрі Житомира

29 January 2024, 11:21

Влада хоче надати згоду на прийняття у власність Житомирської міської територіальної громади об’єкта незавершеного будівництва на проїзді Скорульського, 6.

Відповідний проєкт рішення сесії 26 січня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

«Надати згоду на прийняття з державної власності зі сфери управління Пенсійного фонду України, з балансу Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області у комунальну власність Житомирської міської територіальної громади об’єкта незавершеного будівництва загальною площею 1010,5 кв.м (відсоток готовності 52%) за адресою: м. Житомир, проїзд Скорульського, 6, що розташований на земельній ділянці Житомирської міської територіальної громади, взявши зобов’язання не відчужувати його в приватну власність», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, недобудованій двоповерхівці по провулку Скорульського майже 20 років: у 2008 році тодішній мер Житомира Віра Шелудченко розповідала, що це будівля колишнього військкомату, яку перепродували кілька разів і яка «давно в приватній власності». Земельна ділянка площею 0,1597 га, на якій знаходиться недобудова, має цільове призначення «для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги».

Скриншот з кадастрової карти

Як повідомляв Житомир.info, недобуд на провулку Скорульського в самому центрі Житомира заростав бур'янами і приваблював безхатьків та наркоманів, який вигляд він мав 30 січня 2019 року – дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада недобудова нерухомість пров. Скорульського ПФУ 
Матеріали по темі