Суспільство

Фальшиві посвідчення про хворих дітей та довідки ВЛК: як чоловіки з Житомирської та інших областей намагалися покинути Україну

30 January 2024, 12:25

За вихідні на Львівщині прикордонники припинили 20 спроб незаконного перетину кордону.

Про це 29 січня повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Впродовж вихідних інспектори прикордонного контролю в пунктах пропуску припинили шістнадцять спроб незаконного перетину кордону за документами з ознаками підробок. Предʼявників липових документів викрили в пунктах пропуску «Грушів», «Краківець», «Рава-Руська», «Шегині», «Угринів» та потязі закордонного прямування. Ще чотирьох порушників вартові кордону зупинили поза межами пунктів пропуску», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, п’ятеро чоловіків з Києва, Одеси, Донецької, Черкаської та Житомирської областей надали на перевірку тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії. Четверо наших краян з Харкова, Тернополя, Миколаївської та Івано-Франківської областей, як підставу для перетину кордону, представили довідки про отримання пільг особами з інвалідністю. В ході вивчення документів прикордонники виявили ряд ознак, що свідчать про їх підробку.

Ще двоє подорожніх зі столиці та Прикарпаття намагалися переконати прикордонників про наявність бронювання та запевняли, що прямують у відрядження. В паспорті жителя Донеччини інспектор виявив підроблені відмітки про постійне проживання та консульський облік в Республіці Молдова. Двоє чоловіків з Житомирщини та Харківщини надали фіктивні документи про захворювання дітей. У громадянина із Запоріжжя наряд виявив «липову» нотаріально засвідчену копію свідоцтва про народження дитини. А мешканець Івано-Франківщини надав на перевірку фіктивне посвідчення інваліда.

За усіма фактами прикордонники повідомили співробітників Нацполіції. За використання фальшивок чоловікам загрожує відповідальність за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Четверо порушників, які рухались в напрямку державного кордону, затримали військовослужбовці відділу «Смільниця». Чоловіки вирішили подолати державний рубіж у гірській місцевості, видаючи себе за туристів. Здійснивши перевірку група реагування затримала мандрівників, які виявились уродженцями Донецької області. На чоловіків складено адміністративні документи, надалі справи скерують до суду.

Нагадаємо, на початку січня 2024 року правоохоронці Львівщини затримали двох зловмисників із Житомирської області, які допомагали «ухилянтам» виїхати за межі України. Оголошення про свої «послуги» вони розміщували в соціальних мережах та чатах у мережі «Інтернет». Кожен з клієнтів переказував на банківські рахунки підозрюваних від 800 до 1000 доларів США.

Про нову схему уникнення мобілізації в Україні, де різко зросла кількість батьків, які через суд відбирають дітей у матерів читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, за добу з 8 на 9 січня 2024 року на кордоні з Молдовою затримали ще 9 військовозобов’язаних, які втікали з України, серед них – жителі Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон ухиляння ухилянт військовозобов’язаний військкомат прикордонник 
Матеріали по темі