Події

Майже 70 пожеж сталися з початку цього року в Житомирській області

30 January 2024, 16:27

З початку цього року в області виникло 67 пожеж через недотримання правил безпеки під час опалювального сезону.

Про це 30 січня повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«У більшості випадків займання трапляються з вини самих громадян. Адже слідкувати за обігрівальними приладами та опалювальними печами, не перевантажувати електромережу тощо – це обов’язок саме мешканців будинків», - йдеться в повідомленні.

Аби запобігти загорянню у житловому секторі, 30 січня рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання одночасно у двох населених пунктах області, зокрема в с. Будки Олевської громади та в м. Житомир.

Фахівці наголосили, що перед початком опалювального сезону всі печі мають бути відремонтовані й ретельно перевірені, а безпосередньо під час опалення домівок — очищати димарі від сажі. Щоб уникнути біди, не слід залишати без нагляду розтоплені печі та перегрівати їх, а також не експлуатувати без протипожежної розділки.

«Вогнеборці обійшли сьогодні загалом 32 будинки та проінструктували 63 людини. Основну увагу приділяли багатодітним родинам, оселям одиноких пристарілих осіб, а також господарям, які зловживають алкоголем», - повідомляють рятувальники.

Нагадаємо, 29 січня у Бердичеві під час пожежі у будинку вогнеборці виявили тіло 88-річного власника оселі.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 28 січня 2024 року під час пожеж у будинку в с. Велика Фосня Овруцької громади та у квартирі в Житомирі загинули дві жінки. Цього ж дня у Хорошівській громаді під час пожежі загинули дві сестрички віком до трьох років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник вогнеборець загоряння  
Матеріали по темі