Політика

Колишня очільниця Житомирської облради входить у першу трійку нардепів-прогульників від початку повномасштабного вторгнення

30 January 2024, 17:02

Нардепи-прогульники, які понад рік фізично не відвідували Верховну раду та не голосували у сесійній залі, дистанційно беруть участь у засіданнях комітету. Зокрема мова йде про депутатку від фракції «Батьківщина» Анжеліку Лабунську та представника депутатської групи «Довіра» Сергія Шахова, який перебуває в розшуку НАБУ через неявку в суд у справі про декларування завідомо недостовірних відомостей.

Про це йдеться в оприлюдненому 30 січня 2024 року матеріалі Руху ЧЕСНО про роботу народних депутатів Шахова і Лабунської, які зникли з Ради у 2022 році.

«Згадані нардепи є членами екологічного комітету Верховної Ради та дистанційно приєднуються до його роботи у відеоформаті. Засідання комітетів наразі відбуваються онлайн, тому, на відміну від пленарних засідань у Верховній Раді, брати участь у них можливо, наприклад, навіть перебуваючи поза межами України. Участь у засіданнях комітету ці депутати беруть регулярно. Шахов долучається до засідань із вимкненою камерою і переважно голосує «за» розгляд порядку денного. Востаннє мажоритарник Шахов фізично був присутній і його картка голосувала у Верховній Раді у листопаді 2022 року. Натомість прогульниця Лабунська вмикається навіть із відео та голосує рукою з електронною цигаркою. Востаннє «батьківщинівка» Лабунська фізично була присутня і її картка голосувала у Верховній Раді у жовтні 2022 року», - йдеться у публікації.

Скриншот онлайн-засідання Комітету ВРУ з питань екологічної політики 26 січня 2024 року. Джерело: Youtube

За дослідженням Руху ЧЕСНО, Анжеліка Лабунська входить у першу трійку прогульників ВРУ від початку повномасштабного вторгнення з 84% пропусків усіх засідань.


Одним з останніх повідомлень Анжеліки Лабунської після повномасштабного вторгнення росії в Україну був допис про те, що вона лишається на території України та буде працювати для перемоги. З того часу Лабунська опублікувала лише два дописи із привітаннями зі святами, з листопада 2022 року оновлень у її соцмережах немає.

«За словами голови Верховної Ради Руслан Стефанчука, за прогульництво під час воєнного стану Лабунська і Шахов були позбавлені заробітної плати, проте позбавити їх мандатів за прогули засідань неможливо. Та, як ми бачимо, ці депутати продовжують брати дистанційну участь у законотворчості навіть без оплати. Відкритим залишається питання, чи перебувають вони в Україні та чому відвідують лише онлайн-засідання», - зазначає Рух ЧЕСНО.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2019 року Анжеліка Лабунська була №13 в списку партії ВО «Батьківщина». 19 квітня 2023 року відбулася зустріч партійців Житомирської області з лідеркою ВО «Батьківщина» Юлією Тимошенко, під час якої вона представила нового керівника обласної парторганізації замість Анжеліки Лабунською.

Як повідомляв Житомир.info, Анжеліку Лабунську 12 листопада 2015 року обрали головою Житомирської обласної ради, 26 вересня 2016 року вона написала заяву про складання повноважень голови Житомирської облради, але залишилася депутатом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лабунська нардеп ВР прогул  
Матеріали по темі