Події

Чоловік з Житомирської області хотів купити «авто з Європи» і втратив 140 тисяч гривень

30 January 2024, 17:44

28-річний чоловік довірив власні заощадження «продавцеві» з мережі Інтернет: віртуальний знайомий запевнив його, що здійснює підбір авто з Європи, а задля того, аби найшвидше сісти за кермо нового автомобіля, переконав здійснити передоплату.

Про це 30 січня повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«Днями до відділення поліції № 1 (м. Малин) Коростенського райуправління звернувся місцевий житель, який переказав майже 140 тисяч гривень за автівку, однак після цього зв'язок з посередником обірвався. Спочатку заявник перерахував 77 тисяч гривень за ввезення транспортного засобу на територію країни, ще 54 тисячі гривень – за розмитнення, а пізніше 8000 – за ремонт автомобіля. Вже на наступний день чоловіка всюди заблокували та зв'язок з «продавцем» обірвався. Слідчі встановлюють обставини шахрайства у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Поліція закликає громадян, що у разі замовлення послуг купівлі авто за кордоном, користуйтеся лише перевіреними агенціями. Обов’язково укладайте офіційну угоду з чітким визначенням всіх умов та строків.

Не надсилайте кошти незнайомим особам. Переконайтеся, чи дійсно автомобіль існує, а посередник – не шахрай. Ретельно вивчайте інформацію про продавця, зазначену в оголошеннях, шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті.

При змозі зустріньтеся з продавцем особисто. Здійснюйте оплату лише після отримання товару, його огляду та перевірки.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня 2024 року про підозру у шахрайстві повідомили 22-річному жителю Бердичева: чоловік розміщував оголошення у Telegram-каналах про можливість отримання фінансових виплат від держави ат через фішинговий сайт отримував доступ до карток потерпілих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай поліція Малин автомобіль передоплата шахрайство 
Матеріали по темі