Економіка

Тарифи на електроенергію, газ і тепло для населення не зміняться до кінця опалювального сезону, - Шмигаль

31 January 2024, 09:19

До кінця опалювального сезону комунальні тарифи залишаються незмінними.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль – інформує 30 січня пресслужба Кабінету міністрів.

«Всі тарифи до кінця опалювального сезону, як ми і обіцяли, залишаться абсолютно незмінними. Це стосується в першу чергу тарифу на електроенергію – 2 грн 64 коп. за кіловат годину. Також не будемо змінювати тариф на газ – 7 грн 96 коп. за кубометр», - наголосив прем’єр-міністр.

За його словами, українці, які потребують підтримки, зможуть отримати субсидії.

«Уряд цього року виділив 50 млрд грн для виплати субсидій. Це на 25% більше, ніж минулого року. Їх зможуть отримати 3 млн українських сімей», - сказав Денис Шмигаль.

Глава Уряду запевнив, що опалювальний сезон Україна пройде стабільно, незважаючи на продовження енергетичного терору з боку рф.

«Вперше ми проходимо цей опалювальний сезон з газом власного видобутку. «Нафтогаз України» і ДП «Укргазвидобування» збільшили обсяги видобутку на 11%, відкриті нові свердловини, в наших сховищах накопичено близько 10 млрд куб м. газу. Також Україна стала частиною ENTSO-E, збільшила можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт. Це допомагає збалансовувати енергосистему під час російських атак та пікових навантажень», - заявив Денис Шмигаль.

Він також подякував Збройним силам України, силам ППО, енергетикам за відмінну роботу, яка забезпечує світло і тепло в оселях українців.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 27 грудня 2023 року ухвалили рішення продовжити дію ПСО (покладення спеціальних обов'язків) на електроенергію до кінця квітня 2024 року: для побутових споживачів ціна електрики становитиме 2,64 грн за кВт-год.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2024 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав населення користуватися субсидіями: на цей рік у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладені 50 млрд грн для 3 млн українських родин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ тариф Шмигаль  
Матеріали по темі