Суспільство

Померла журналістка, яка понад 40 років пропрацювала у обласній газеті «Житомирщина»

31 January 2024, 13:01

29 січня на 86 році життя померла заслужена журналістка України, кавалер ордена княгині Ольги Галина Проніна, яка пропрацювала в обласній газеті «Житомирщина» 41 рік.

Про це повідомив журналіст Богдан Лісовський.

«Співчуваємо. Не стало Галини Проніної...Сьогодні, на 86-му році життя, на превеликий жаль, завершилось земне життя прекрасної та вольової жінки, люблячої мами, турботливої бабусі, заслуженої журналістки України, колишньої завідуючої відділом обласної газети «Житомирщина» Галини Василівни Проніної. Після закінчення Київського держуніверситету, журналістські стежки Галини Василівни розпочалися в одній із газет сусідньої Рівненщини. З 1977 по 2018 роки Галина Проніна сумлінно трудилася в газеті «Житомирщина». Її слово й матеріали вражали дотепністю, точністю, знанням висвітлюваного матеріалу. Тривалий час Галина Василівна описувала усебічне життя медиків Житомирщини, рятувальників та правоохоронців, працівників органів місцевого самоврядування. За сумлінну працю не раз нагороджувалась грамотами, подяками різного рівня, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. У житті вона була правдолюбом, патріотом, мала дотепне почуття гумору, дуже любила родину й свою роботу. Вічна та світла пам'ять, шановній Галині Василівні, пам'ятатимемо її завжди. Щирі співчуття рідним і близьким покійної. З сумом, колишні колеги», - написав Богдан Лісовський у facebook.

Рідні Галини Проніної розповіли редакції Житомир.info про те, що у журналістиці жінка пропрацювала майже 60 років, а через резонансні публікації авторку часто супроводжувала охорона.

«Всі ці роки Проніна висвітлювала теми, що мали великий резонанс у суспільстві, а саме: політичне життя, медицина, кримінал. Нерідко після публікацій до Галини Василівни приставляли охорону. Але про що б вона не писала: приїзд Президента, інтерв’ю з видатним хірургом, незаконна вирубка ліса, корупція, або передача японцями нового апарата МРТ - це був завершений твір, який читався, немов добре оповідання. Журналісти, які хоча б трохи працювали під керівництвом Проніної, вважали це другим університетом. Ті, хто пройшов так звану «школу Проніної» могли далі продовжувати творчий шлях будь-де, вже нічого не боячись. Галина Проніна була вимогливою до підлеглих, але ще більш вимогливою вона була до себе: - «Пиши добре, або ніяк», - розповіли рідні.


Фото надане рідними Галини Проніної

«Яскрава та безкомпромісна, з тонким почуттям гумору Галина Василівна була легендою серед журналістів. Вона завжди була в курсі усіх змін та нововведень в тих сферах життя, про які вона писала, проте пручалася нововведенням технічнім. Коли журналістська братія (спільнота) вже активно користувались диктофоном, Проніна списувала черговий блокнот, хоча диктофон лежав в її сумці. «Мені так зручніше», - казала вона. З роботи Галина Проніна пішла лише у 80 років, зберігаючи тверезе мислення, та журналістську хватку. Вона до останнього дня читала книжки та відкривала для себе нових письменників. Галина Василівна до нестями любила своє ремесло, та сім’ю», - розповіли рідні.

Попрощалися з Галиною Проніною 30 січня у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2023 року помер багаторічний редактор обласної газети «Житомирщина», заслужений журналіст України Дмитро Панчук.

29 грудня 2023 року вийшов останній номер обласної газети «Житомирщина», яка була заснована 1919 року. Як повідомляли працівники, видання закрилось через «важкий фінансовий клімат».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: журналістка Проніна Житомирщина газета смерть Лісовський  
Матеріали по темі