Події

Майже 6 тис. грн сплатить житель Рівненщини, якого виявили поблизу села Житомирської області, за керування без прав

31 January 2024, 14:15

У грудні поблизу с. Анета Звягельського району правоохоронці виявили водія без прав. Суд призначив чоловіку штраф майже 6 тисяч гривень.

Про це 31 січня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Згідно з матеріалами справи, на початку травня 2023 року 34-річний житель м. Рівного вступив у змову з невстановленою під час досудового розслідування особою та надав свій фотознімок, підпис та анкетні дані для подальшого їх внесення до підробленого документу, чим створив сприятливі умови для вчинення кримінального правопорушення. У подальшому невстановлена слідством особа виготовила підроблений документ — посвідчення водія. 20 грудня 2023 року рівненчанин керував транспортним засобом поблизу с. Анета, Звягельського району, Житомирської області та був зупинений працівниками поліції. В ході перевірки посвідчення водія правоохоронцями було виявлено, що документ не відповідає аналогічним, які знаходяться в офіційному обігу», - йдеться у повідомленні.

Дії обвинуваченого суд кваліфікував відповідно до ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 КК України, як пособництво у підробленні посвідчення, яке видається та посвідчується установою, яка має право видавати та посвідчувати такий документ, і яке надає права або звільняє від обов’язків з метою його використання, та згідно з ч. 4 ст. 358 КК України, як використання завідомо підробленого документа.

Правопорушнику призначено покарання у виді штрафу в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5 950 гривень.

Нагадаємо, за добу 20 січня на трасах у Житомирській області патрульні виявили у двох водіїв підроблені документи: посвідчення та номери вузлів й агрегатів.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2023 року на блокпосту в Овручі поліцейські виявили тракториста з підробленим посвідченням. Чоловік стверджував, що саме таке посвідчення отримав у автошколі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок посвідчення водія водій права поліція 
Матеріали по темі